Solana bulls zijn terug na twee belangrijke katalysatoren

De Solana-bulls zijn weer terug van weggeweest. Het native token dat de Layer-1 blockchain van Solana aanstuurt, SOL, heeft sinds vorige dag namelijk een winst van ruim 11% geboekt. Dit maakt Solana de grote winnaar van de dag van de top 50 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Op het moment van schrijven wordt SOL namelijk verhandeld voor een prijs van $26,40 met een nieuw lokaal 90-daags hoogtepunt van $26,96 dat eerder vandaag werd neergezet. Als er wordt vergeleken met de prijs van 7 dagen geleden, is SOL met maar liefst 30% gestegen, waardoor het weer terug is op de 11e plek op het gebeid van marktkapitalisatie.

Vorige week wist Solana voor het eerst weer boven de grens van $10 miljard te stijgen sinds de ineenstorting van FTX in november 2022. Bovendien is er in de afgelopen 24 uur voor bijna $6 miljoen aan Solana-futuresposities geliquideerd, aldus Coinglass. In totaal waren ruim 70% van deze posities short-transacties ter waarde van $4,12 miljoen.

Ondanks de het goede momentum van de afgelopen week is SOL nog steeds bijna 90% gedaald ten opzichte van de all-time high van bijna $260 in november 2021.

Een van de belangrijke katalysatoren achter het bullish momentum van SOL is de aanstaande migratie van het Helium-netwerk naar Solana en een sterke toename van de op Solana gebaseerde NFT-handelsvolumes. Helium is een gedecentraliseerd netwerk van apparaten genaamd “hotspots” dat langeafstandsconnectiviteit biedt voor apparaten met het internet of things (IoT).

Helium-ontwikkelaars kunnen zich nu, door de fusie, concentreren op het toevoegen van meer hotspots in plaats van het onderhouden van de blockchain. Het blogbericht over de migratie stelde het onderstaande:

“Met de mogelijkheid om duizenden transacties per seconde aan te sturen, gecombineerd met zijn enorme ecosysteem van ontwikkelaars, applicaties en integraties, heeft Solana de snelheid en schaal die nodig zijn om de blockchain-verantwoordelijkheid op zich te nemen.”

Naar verwachting zal de migratie volgende maand op 27 maart plaatsvinden. Het native token van Helium, HNT, is net als Solana gestegen na het nieuws. Op het moment van schrijven wordt HNT verhandeld voor een prijs van $3,06 met een stijging van ongeveer 6% op de dag.

Bovendien is de NFT-handelsactiviteit op Solana toegenomen. In de afgelopen 24 uur is de NFT-omzet namelijk met 12,68% tot $2,63 miljoen gegroeid, aldus de gegevens van Cryptoslam. De NFT-verkoop op Ethereum ging in dezelfde periode met ruim 10% onderuit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!