Ethereum wordt steeds schaarser door activiteit

De totale circulatie van Ethereum (ETH) is sterk aan het afnemen door een significante stijging in netwerkactiviteit. De op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is sinds medio januari een deflatoire activa geworden dankzij een recente upgrade die bekend staat als EIP-1559.

Sinds de upgrade wordt bij elke ETH-transactie een percentage van de transactiekosten permanent uit de circulerende voorraad van Ethereum verwijderd. Dit betekent dat hoe meer interesse, adoptie en handelsvolume het Ethereum-netwerk ziet, hoe schaarser de activa wordt. Het resultaat tot nu toe dit jaar, zoals bijgehouden door Ultrasound.Money, is dat de totale voorraad van ETH nu in omgekeerde richting beweegt. Oftewel de circulerende voorraad is aan het afnemen.

Bron: Ultrasound.Money

In totaal is er sinds de samenvoeging van Ethereum 157 dagen geleden in totaal al 28.730 ETH ter waarde van $48.885.818 geburnt. Een andere significante Ethereum-upgrade, de zogenaamde Shanghai-upgrade, staat nu op de horizon. De upgrade wordt volgende maand verwacht en zal $25 miljard aan ETH vrijgeven die is vergrendeld in vroege stakingscontracten.

Daarna zullen Ethereum-ontwikkelaars zich richten op nieuwe functies zoals sharding en zero-knowledge proofs. Sharding zal het netwerk in staat stellen parallelle verwerking uit te voeren, waardoor de schaalbaarheid van de blockchain aanzienlijk wordt verbeterd. Zero-knowledge proofs zijn ontworpen om verbeterde privacy mogelijk te maken door gebruikers in staat te stellen transacties goed te keuren zonder enige identificeerbare informatie te onthullen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!