Santiment deelt analyse van FTM, FET en gaat in op BUSD

Het crypto-analyseplatform Santiment heeft aangegeven dat investeerders snel de ongeveer $260 miljoen in Ethereum (ETH) rivaal Fantom (FTM) oppikten. Toen de prijs van Fantom dit jaar omhoogschoot, hebben sharks en whales binnen enkele weken namelijk $259,7 miljoen aan FTM verkocht. De meeste van de geloste tokens werden echter opgepikt door kleine geadresseerden die ergens tussen de 0,01 en één FTM-token vasthielden. Santiment zei het onderstaande:

“De shark- en whale-adressen van Fantom zijn tijdens deze stijging in 2023 zwaar gedumpt. Adressen met 10.000 tot 100 miljoen FTM hebben de afgelopen vier weken voor $ 259,7 miljoen aan munten laten vallen. Deze munten zijn grotendeels opgeschept door microadressen met 0,01 tot 1 FTM.”

Het jaar werd door Fantom geopend met een prijs van $0,20 en bereikte na net iets meer dan een maand een prijs van $0,65 op 3 februari, wat een stijging was van 228%. Op dit moment handelt FTM iets lager rond $0,57 met een stijging van bijna 10% op de dag.

Santiment keek bovendien naar de snelle opkomst van Fetch.ai (FET), het kunstmatige intelligentie (AI) blockchain-project. Op 14 februari werd er namelijk een enorme whale-transactie waargenomen van 135 miljoen FET. Het volgende werd gemeld:

“Fetch.ai is nu de nummer 102 activa op basis van marktkapitalisatie in crypto na een torenhoge stijging van +395% in 2023, heeft zijn grootste transactie in 567 dagen gezien. $ 61,2 miljoen aan FET is overgemaakt naar een bestaand whale-adres, dat ook 224,46 miljoen aan Ethereum (ETH) bevat.”

Volgens Santiment tonen altcoins over algemeen veel kracht nu dat de NASDAQ en technologieaandelen op 14 februari stegen. Immutable X (IMX), The Graph (GRT) zijn samen met FTM de sterkst presterende altcoins op dit moment, aldus het crypto-analyseplatform:

“Altcoins stuiteren flink terug nu Nasdaq en technologieaandelen goed presteerden op Valentijnsdag. Er is nog steeds een duidelijke correlatie tussen aandelen en cryptocurrencies waarvan handelaren hopen dat die verdwijnt, aangezien een correlatiebreuk historisch gezien een voorbode is van bull runs.”

Santiment ging tot slot in op kleine sharks die de stablecoin van Binance, BUSD, hebben ontvlucht nadat het nieuws naar buiten kwam dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) van plan is haar muntbedrijf Paxos aan te klagen wegens vermeende schending van wetten ter bescherming van beleggers. Inmiddels heeft Paxos al ingestemd met het stopzetten van de uitgifte van de stablecoin, terwijl het wel de aflossingen zal blijven honoreren. Het volgende werd gemeld:

“Nu BUSD in de problemen zit, nemen kleine haaienadressen snel af voor de stablecoin van Binance die wordt aangeklaagd door de SEC. In plaats daarvan vergroten deze haaien hun posities in USDT en USDC.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!