BABYDOGE betreedt de top 100, maar wat is het?

Er zijn door de jaren heen al heel wat meme-cryptocurrencies op de markt gekomen, allemaal geïnspireerd door de lancering van Dogecoin (DOGE). Zo heb je de bekende Shiba Inu (SHIB) -munt, die tegenwoordig ook niet meer weg te denken is uit de markt. Er is echter nog een meme-munt in 2021 op de markt gekomen die onlangs de top 100 betreden heeft. Zijn naam? Baby Doge Coin (BABYDOGE).

Wat is Baby Doge Coin?

Baby Doge Coin, gelanceerd in juni 2021, is een van de snelst groeiende community’s in crypto-memes. Baby Doge heeft een missie om crypto naar de gemiddelde persoon te brengen en tegelijkertijd honden in nood te helpen redden. Baby Doge is gebouwd op BNB Chain, met extreem snelle bloktijden van 5 seconden en goedkopere gaskosten dan Ethereum. Het whitepaper beschrijft het als volgt:

“Baby Doge Coin heeft een paar trucjes en lessen geleerd van zijn meme-vader, Doge. Een nieuwe crypto die is geboren door fans van de Doge Meme online community. Baby Doge probeert indruk te maken op zijn vader door zijn nieuwe verbeterde transactiesnelheden en aanbiddelijkheid te tonen. Hij is hyperdeflatoir met statische reflectie die houders beloont, dus er worden bij elke transactie automatisch meer baby doge-munten aan uw portemonnee toegevoegd.“

Grote community

Hoewel velen van jullie wellicht nog niet van Baby Doge Coin gehoord hebben, heeft de meme-cryptocurrency al een grote community opgebouwd. Zo heeft het ruim 1,7 miljoen volgers op Twitter en heeft het zelfs de aandacht weten te trekken van Dogecoin-supporter Elon Musk.

Een maand nadat Baby Doge was geboren, stuurde Elon Musk, CEO van Twitter, SpaceX en Tesla, die tevens een groot voorstander is van Dogecoin, de volgende tweet:

Met ruim 363% gestegen

De recente prijsactie van BABYDOGE was verbluffend, met een stijging van 35,01% in de afgelopen zeven dagen en 363,43% in de year-to-date (YTD) periode, volgens gegevens van TradingView. Door deze zeer sterke prestatie heeft $BABYDOGE geholpen om zich een weg binnen de top 100 te banen.

Die tweet was twee dagen geleden. Op dit moment wordt BABYDOGE verhandeld rond $0.0000000041 en is de 88e meest waardevolle cryptocurrency met een marktkapitalisatie van bijna $420 miljoen. Tevens staat de munt momenteel op de 2e plek als het gaat om de meest populaire cryptocurrencies op Binance.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!