Econoom waarschuwt voor meer neerwaartse druk voor Bitcoin en Ethereum

De veel gevolgde Econoom Alex Krüger zei dat Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) mogelijk meer neerwaarts potentieel hebben, maar gaf aan dat een nieuwe crypto-rally bijna in zicht is.

De handelaar vertelde zijn 151.100 volgers op Twitter dat de recente dip een redelijke reactie was op de schikking tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en de Amerikaanse beurs Kraken, waarbij de laatstgenoemde tevens ermee instemde om zijn staking-diensten te beëindigen.

Krüger ging echter verder met stellen dat de cryptomarkt in de komende dagen kan herstellen. Hij gaf aan dat hij verwacht dat de volgende bullrun begint wanneer de nieuwe Amerikaanse CPI bekend wordt gemaakt of aan het einde van de maand. Hij vervolgde met:

“BTC en ETH hebben nog steeds ronde niveaus hieronder om over te lopen. Ook niet gestrest over de markt. Zie dit als een gezonde terugval. Zet de volledige bearish modus alleen aan als de CPI uitkomt op 0,2%.”

De CPI, die het tempo van verandering in de Amerikaanse inflatie in de loop van de tijd volgt, wordt op 14 februari gepubliceerd. Het is een nauwlettend gevolgde maatstaf, aangezien traders nieuwe gegevens zien als een indicatie van de volgende stap van de Federal Reserve in haar inspanningen om de inflatie te bestrijden. Een CPI-afdruk onder de consensusverwachting wordt meestal gezien als een bullish signaal, aangezien dit de Fed ertoe zou kunnen brengen te overwegen haar agressieve renteverhogingen te onderbreken.

Krüger ging tevens in op het feit dat de andere grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase ook wel eens door de SEC vervolgd kan worden, aangezien het ook stakingdiensten biedt aan Amerikaanse klanten. Hij zei het volgende:

“[…] want de SEC gaat zeker achter Coinbase aan. Nu komen we in pre-CPI limbo. Geen voordeel naar mijn mening tot dan. Verzamel de komende twee weken. Dan gaan we naar de maan.”

Volgens Krüger zouden de acties van de SEC tegen Amerikaanse crypto-uitwisselingen later een positief effect kunnen hebben op de industrie. Hij sloot af met:

“Positieve verhalende draai voor later: het verbieden van Amerikaanse beurzen/custodians om staking-diensten aan te bieden, duwt staking off-chain of in het buitenland. ETH is niet langer gecentraliseerd en onder de greep van Amerikaanse regelgevers. Gedecentraliseerde ETH is betere ETH.

Zie deze draai binnen een paar weken beginnen … vergelijkbaar met hoe het gebeurde toen China bitcoin verbood (de laatste keer!) en verhaal verdraaiers veranderden het in “dit is goed voor Bitcoin, aangezien mining nu geconcentreerd zal zijn in de VS in plaats van in China.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!