BREAKING: Kraken schikt met SEC en beëindigt stakingdienst

Zoals eerder gemeld, heeft de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC) de twee dochterondernemingen van Kraken, Payward Ventures Inc en Payward Trading Ltd, beschuldigd van het niet registreren en aanbieden van hun asset-staking-as-a-service-programma.

Kraken stemde ermee in om onmiddellijk te stoppen met het aanbieden of verkopen van effecten via programma’s voor het staken van cryptocurrencies. Bovendien zal het bedrijf een boete betalen van $30 miljoen.

Als onmiddellijke reactie zal Kraken automatisch alle activa van Amerikaanse klanten, die zijn ingeschreven in het on-chain staking-programma, terugvorderen aan klanten en de service beëindigen. Dit betekent dat Amerikaanse klanten geen stakingsbeloningen meer zullen ontvangen.

Dit is van toepassing op alle ingezette activa behalve Ethereum (ETH), die na de aanstaande Shanghai-upgrade niet meer worden gestaked. Daarna kunnen Amerikaanse klanten geen extra activa inzetten, inclusief ETH, volgens een officiële verklaring van Kraken.

Kraken blijft echter staking-services aanbieden voor niet-Amerikaanse klanten via een aparte Kraken-dochteronderneming.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!