LUNC en USTC met dubbele cijfers omhoog na repeggingsvoorstel met USD

In de afgelopen 24 uur zijn Terra Luna Classic (LUNC) en TerraClassicUSD (USTC) respectievelijk met 17,23% en 56,07% gestegen. De reden achter de sterke stijging is het goedkeuren van voorstel 11324 door de community. Dit voorstel zorgt er namelijk voor om USTC opnieuw peggen, aldus Wu Blockchain.

Duncan Day, diegene die het voorstel indiende, beweert dat het plan om de ineengestorte stablecoin opnieuw te koppelen op code- en consensusniveau. Daarnaast beschreef hij een procedure om de wisselkoers te wijzigen en arbitrage te stimuleren. Als signaalvoorstel zijn er geen onmiddellijke technische netwerkwijzigingen. Volgens Day belooft de community door voor het voorstel te stemmen alles in het werk te stellen om het uit te voeren. De auteur van het voorstel schreef het onderstaande:

“De community zal het Ziggy-voorstel uitvoeren voor zover ze in staat zijn om, inclusief maar niet beperkt tot: het financieren van teams, bijdragen aan werk (betaald of onbetaald), het wijzigen van het voorstel voor gemeenschappelijk voordeel of andere relevante taken.”

Het opnieuw koppelen van USTC is een van de grootste doelen van de community en in het verleden zijn er al ten minste twee andere voorstellen serieus besproken. Een van voormalig Terra Rebels Quant Alex Forshaw, waarvoor aanvankelijk meer LUNC nodig was, en een andere van Tobias Andersen, alias Zaradar, een fulltime senior ontwikkelaar in de Joint L1 Task Force.

Ontwikkelaars werkten ook aan een voorstel dat elementen van de individuele voorstellen combineerde. Zaradar beweerde destijds dat USTC de reservevaluta van de Terra Classic-chain zou worden. Toch lijkt het voorstel van Day anders te zijn.

Toen de Terra-stablecoin in mei 2022 zijn peg verloor met de Amerikaanse dollar, zorgde dat voor enorme schokgolven door de crypto-industrie. Dit leidde vervolgens tot een enorme hoeveelheid van LUNC-tokens, waardoor ten minste $60 miljard aan investeerdersfondsen werd weggevaagd in een korte tijd. Meerdere protocollen en bedrijven hebben het moeilijk gehad als gevolg van het ineenstorten van het ecosysteem. Voyager Digital en Celsius zijn enkele namen die faillissement moesten aanvragen.

De Voorstanders van het opnieuw koppelen van de stablecoin zijn van mening dat het niet alleen de houders helpt verloren waarde te herstellen, maar ook de snelheid van LUNC-verbrandingen aanzienlijk zal verhogen met behulp van het oorspronkelijke algoritmische koppelingsmechanisme. Ondanks het optimisme onder de community, zal het repeggen van de USTC-stablecoin een moeilijke opgave worden.

Op het moment van schrijven worden LUNC en USTC verhandeld voor respectievelijk $ 0,0001948 en $ 0,03892.