Hoofdontwikkelaar van Shiba Inu (SHIB) licht tipje van de sluier van Shibarium

De hoofdontwikkelaar achter het langverwachte layer-2-protocol van Shiba Inu (SHIB), Shibarium, heeft onlangs een eerste glimp gegeven van enkele van de eerste cryptoprojecten die op het netwerk zouden kunnen worden gelanceerd.

Shibarium is een layer-2-protocol op Ethereum dat qua concept vergelijkbaar is met projecten als Polygon, Arbitrum en Optimism. Het stelt mensen in staat om aangepaste cryptoprojecten en tokens te lanceren die in wezen zijn gebouwd op en worden aangedreven door SHIB.

Terwijl het team zich voorbereidt op een bèta-lancering, geeft de pseudonieme hoofdontwikkelaar Shytoshi Kusama enkele eerste verwachtingen over Discord. Hij gaf aan dat er waarschijnlijk verschillende projecten op Shibarium zullen worden gelanceerd zodra het live is. Hij zei het volgende:

“Ik ben zo opgewonden om te zien dat projecten zoals F9, Ufo Mbet VXL en andere tokens Shibarium en onze andere platforms gebruiken. Daar gaat het toch om?!”

De door Kusama genoemde projecten zijn relatieve crypto-nieuwkomers. Zo is Falcon 9 bijvoorbeeld een lanceerplatform dat is ontworpen om ontwikkelaars een plek te geven om nieuwe cryptoprojecten te promoten en te lanceren. En UFO Gaming wil een gedecentraliseerd spelplatform zijn met plannen om crypto naar de wereld van eSports te brengen.

Tot nu toe heeft het team achter Shibarium nog geen definitieve lanceringsdatum voor het layer-2-netwerk vrijgegeven, hoewel ze hebben gezegd dat de bèta binnenkort komt.