Shiba Inu deelt update over layer-2-project Shibarium

De bekende op één na grootste meme-cryptocurrency, Shiba Inu (SHIB), heeft onlangs meer details over de status van het langverwachte layer-2-project Shibarium geplaatst. Zo gaf het aan dat het project dat de bètaversie “op het punt staat gelanceerd te worden”.

Shibarium, dat bovenop de Ethereum-blockchain gebouwd zal worden, streeft naar schaalbaarheid, snellere transactietijden, lagere gaskosten en een breder ontwikkelingskader, volgens de officiële Shiba Inu-blog. Het ging verder met:

“In de zomer van 2021 was het gebruikelijk dat de gaskosten voor het adopteren van cryptocurrencies of NFT’s in het ERC-netwerk extreem hoog waren. Vaak wordt er een extra vergoeding van $50- $100 toegevoegd bovenop een fractionele aankoop van $15, waardoor het onpraktisch en onrealistisch wordt voor dagelijkse transacties.

Dus hoe verwijderen we de toetredingsdrempel voor de kleine transacties die in het dagelijks leven plaatsvinden? In layer-2 blockchains zoals Shibarium vinden transacties ‘off-chain’ plaats, wat betekent dat transacties buiten de laag-1 (Ethereum) blockchain plaatsvinden en teruggecommuniceerd worden.

Door de layer-2-blockchain het grootste deel van het verwerkingswerk te laten doen, wordt de bandbreedte verlicht, wat resulteert in lagere kosten (gasvergoedingen) en verwerkingstijd voor de eindgebruikers.”

Het Shibarium-project heeft ook tot doel het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om gedecentraliseerde applicaties (DApps) op de Shiba Inu-blockchain te bouwen.

Shibarium-ontwikkelaars hebben eerder aangekondigd dat ShibaSwap’s BONE het officiële digitale activum zal zijn dat wordt gebruikt om de blockchain te bedienen en dat elke transactie erop SHIB-tokens zal verbranden.

Eerder deze week deelde de anonieme hoofdontwikkelaar van Shiba Inu (SHIB) – op sociale media bekend als Shytoshi Kusama – op Twitter ook zijn positiviteit over zijn geliefde project. Hij ging tevens uitgebreid in op het nieuwe layer-2-project en deelde zijn visie op de toekomst.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!