Coinbase Wallet introduceert nieuwe beveiligingsfuncties voor de Wallet-app

De grote Amerikaanse crypto-exchange Coinbase heeft onlangs meerdere verbeteringen aangekondigd aan zijn Wallet-app welke de veiligheid zullen versterken en de gebruikerservaring zullen verbeteren. Transactievoorbeelden, tokengoedkeuringswaarschuwingen en een automatische blokkeerlijst van gemarkeerde dApps om gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige activiteiten zoals spamtokens en via de lucht gedropte activa zullen worden toegevoegd.

Bovendien hebben Wallet-gebruikers een gedetailleerd inzicht in hoe smart contracts hun wallet-saldi beïnvloeden voordat ze worden bevestigd met de introductie van transactievoorbeelden. Gebruikers kunnen bovendien tokengoedkeuringswaarschuwingen ontvangen wanneer dApps toegang proberen te krijgen tot NFT’s en cryptocurrencies vanuit hun wallet.

Verdachte activiteiten worden met gemarkeerde dApp-interacties gedetecteerd, waarna waarschuwingssignalen gebruikers laten weten zodra er mogelijk gevaarlijke scenario’s zoals phishing-aanvallen of het aftappen van geld uit wallets. Hierdoor is de kans op financieel verlies als gevolg van fraude verkleind.

Ayoola John, productmanager bij Coinbase, verklaarde in een blogpost dat de nieuwe functies zijn geïnitieerd omdat crypto-transacties vaak overweldigend en niet-detecteerbaar zijn. Hierdoor wordt het voor gebruikers makkelijker om vatbaar te worden voor oplichter die misbruik proberen te maken. Het onderstaande werd aangegeven in een tweet:

“In het huidige landschap kan web3-verkenning intimiderend aanvoelen en ontbreekt het vaak aan transparantie. Als branche moeten we meer doen om het proces voor gebruikers eenvoudiger en veiliger te maken.

Het gebruik van een portemonnee voor zelfbewaring met de juiste bescherming kan een lange weg helpen👇”

Daarnaast heeft Coinbase de intrekkingsfuncties herzien om klanten in staat te stellen de verbinding met dApps te verbreken vanuit de Wallet-app. Gebruikers worden bovendien ondersteund door verschillende Web3-identiteiten en meerdere crypto-wallets

Coinbase Wallet neemt in de nasleep van de diefstal van NFT’s van $1 miljoen door Kevin Rose als gevolg van phishing dus extra stappen om de nieuwe functies te versterken. Hackers hebben bovendien onlangs misbruik gemaakt van Twitter-accounts die behoren tot de verzameling Robinhood en Azuki Ethereum NFT’s voor hun kwaadaardige activiteiten. Coinbase Wallet wil daarom voorop lopen met bijgewerkte beveiligingsmaatregelen die de methoden van cybercriminelen kunnen bestrijden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!