Coin Bureau: 200% stijging voor Ethereum heel realistisch

Pseudoniem Coin Bureau gastheer Guy spreekt een positief sentiment uit over het toonaangevende smart contract platform Ethereum (ETH).

Guy vertelt zijn 2,21 miljoen YouTube-abonnees dat Ethereum dit jaar waarschijnlijk een hogere prijs zal zien na een rally van meer dan 55%; komend uit het dieptepunt van 2022.

Volgens de populaire crypto-analist zou het deflatoire karakter van ETH, veroorzaakt door de omschakeling naar een proof-of-stake consensusmechanisme vorig jaar, mogelijk een nieuwe recordhoogte voor de op een na grootste digitale activa door marktkapitaal kunnen veroorzaken tijdens de volgende bull-cyclus. Zo vertelt Guy:

“Ik denk dat het waarschijnlijk is dat we tegen het einde van het jaar een hogere ETH-prijs zullen zien. En tijdens de volgende bull run lijkt het volkomen realistisch dat deflatie ETH boven zijn all-time highs zou moeten pushen.”

Ethereum, dat in november 2021 een all-time high van ongeveer $4.900 bereikte, wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $1.575.

Over de risico’s die Ethereum loopt, zegt Guy:

“Er zijn een aantal risico’s die in het verschiet liggen [voor Ethereum].

Ten eerste is er de algemene crypto- en macro-omgeving. Hoe indrukwekkend de upgrades van Ethereum ook zijn, ze zullen de prijs niet bewegen als de bredere omgeving in de bearmarkt zit. Hoewel de markten recentelijk zijn verbeterd, denk ik dat het een beetje voorbarig is om te verwachten dat deze rally onverminderd doorgaat.

Er zijn ook bredere zorgen rond de wettelijke status van ETH. Hoewel ik denk dat een veiligheidsaanwijzing onwaarschijnlijk is, is het een risico waarmee we rekening moeten houden.

En een ander risico is natuurlijk centralisatie…

Ik vergeet ook niet dat Ethereum concurrentie heeft van andere layer-1s. Velen zijn goed gefinancierd en groeien hun ecosystemen uit.”

Zo sluit Guy af met de concurrentie die Ethereum heeft. Er zijn inderdaad steeds meer opkomende concurrenten van Ethereum, een paar voorbeelden hiervan zijn: Cardano (ADA), Optimism (OP) en Polkadot (DOT).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!