Litecoin adoptie blijft stijgen richting halvering

Volgens een tweet van de directeur van de Litecoin Foundation is de groei van Litecoin (LTC) blijven versnellen en heeft zelfs Ethereum (ETH) weten te overtreffen op het gebied van totaal aantal adressen, iets wat enorm goed nieuws is voor het digitale zilver.

Totaal aantal adressen Litecoin vs. Ethereum

Het “totaal aantal adressen” is een indicator van het on-chain analysebedrijf Glassnode dat het totale aantal unieke adressen van een cryptocurrency meet die betrokken zijn geweest bij ten minste één transactie (als afzender of als ontvanger) in de keten tijdens de gehele levensduur van het netwerk.

Wanneer de waarde van deze statistiek stijgt, betekent dit dat gebruikers op dit moment nieuwe adressen op de blockchain aanmaken, wat een teken zou kunnen zijn dat nieuwe investeerders de crypto adopteren. Hieronder is een grafiek die laat zien hoe de trends in de totale adressenstatistieken voor Litecoin en Ethereum de afgelopen maanden met elkaar zijn vergeleken:

Zoals weergegeven in de bovenstaande grafiek, was het totale aantal Ethereum-adressen tot voor kort groter dan dat van Litecoin. De afgelopen maanden heeft LTC een sterke groei waargenomen in nieuwe adressen op het netwerk, en hoewel ETH ook een toename heeft gezien, is de groei aanzienlijk tammer geweest.

Litecoin toont geen tekenen van vertraging

Door dit verschil tussen de nieuwe adressen die op deze blockchains worden geopend, is Litecoin erin geslaagd om Ethereum deze maand in te halen. Maar zelfs na boven ETH te zijn geduwd, lijkt de groei van LTC geen tekenen van vertraging te vertonen.

Integendeel, de indicator laat een versnelde stijging zien. Dit impliceert dat LTC de laatste tijd alleen maar populairder is geworden in termen van adoptie. Gegevens van BitPay, de grootste processor voor cryptocurrency-betalingen ter wereld, ondersteunen dit idee alleen maar verder.

Uit het cirkeldiagram is te zien dat LTC 27,64% uitmaakt van de transacties die BitPay heeft afgehandeld, wat hoger is dan de percentages voor zowel Ethereum (11,66%) als Dogecoin (9,23%). De enige munt die meer is gebruikt is Bitcoin, die goed was voor 41,62% van de BitPay-overboekingen.

Dat Litecoin zo’n hoge acceptatie als betaalmiddel ziet in vergelijking met de andere netwerken, is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat de cryptocurrency snelle transacties biedt tegen een zeer lage vergoeding.

De Litecoin koers stijgt ook richting halvering

De prijs van het activum is de afgelopen maanden ook over het algemeen gestegen, iets dat ook nieuwe gebruikers naar het netwerk kan lokken. Een actievere acceptatie op deze manier kan op de lange termijn constructief zijn voor de prijs, aangezien een nieuw gebruikersbestand een duurzame basis kan vormen voor prijsbewegingen in de toekomst.

Dit jaar staat ook de halvering van Litecoin op het programma, een evenement waarbij de productiesnelheid wordt gehalveerd. Halvings zijn van oudsher bullish voor cryptocurrencies, omdat ze ze schaarser maken, dus als LTC in de aanloop naar dit evenement meer acceptatie ziet, kan dit een optimistisch teken zijn voor investeerders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!