Analist: Grote kans voor Solana en deze 2 altcoins

Nu dat Bitcoin (BTC) een behoorlijke beweging omhoog gemaakt heeft, focust deze veel gevolgde handelaar weer wat meer op de altcoins. Zo ziet hij voor het smart-contract platform Solana (SOL) en twee andere digitale activa een grote kans.

Pseudoniem Cantering Clark vertelt zijn 158.900 Twitter-volgers dat handelaren die blijven wedden tegen de Ethereum-rivaal waarschijnlijk uit hun posities zullen worden gegooid door een short squeeze. Zo voorspelt de analist:

“Aankomende week wordt waarschijnlijk groot voor alts.

SOL gaat +$30 voordat dit allemaal voorbij is.

Grote druk door dit niveau lijkt voor de hand te liggen.”

Bron: Cantering Clark/Twitter

Een short squeeze is de grootste nachtmerrie voor shortsellers. Dat gebeurt als shorters verrast worden door een plotselinge felle koersstijging, bijvoorbeeld als er onverwacht goed nieuws over het bedrijf naar buiten komt. Ze moeten dan ongewild razendsnel aandelen terugkopen, om verliezen te voorkomen of hun winst veilig te stellen. De aankopen doen de koers klimmen, waardoor ook andere shorters hun posities gaan sluiten. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect van snel stijgende koersen, nog eens versterkt door de ingelegde stoplossorders. De explosieve prijsstijgingen zorgen er als het ware voor dat de shorters als citroenen uit hun posities worden geknepen. Vandaar het woord ‘squeeze’, Engels voor uitknijpen.

Op het moment van schrijven wisselt Solana van eigenaar voor $25.

De volgende coin die volgens de analist onder de radar bevindt is het move-to-earn-token STEPN (GMT), waarvan hij voorspelt dat het waarschijnlijk zal stijgen naar zijn doel op $0,63. Zo vertelt de analist:

“Ze zijn nog steeds actief op socials en ik verwacht dat ze aankondigingen gaan doen en de prijzen weer proberen te verhogen om te profiteren van deze rally. Het terugwinnen en opnieuw testen van de resistance die in grote lijnen over alle alts is gezien, ligt ook op tafel.”

Bron: Cantering Clark/Twitter

Op het moment van schrijven wordt GMT verhandeld tegen $0,49.

De laatste munt op de radar van de handelaar is Optimism (OP), een layer-2 schaaloplossing voor Ethereum (ETH). Volgens Cantering Clark verwacht hij dat OP nieuwe recordhoogtes zal neerzetten:

“OP staat op het punt de discovery fase te bereiken. Dit betekent dat iedereen die eerder verkocht het bij het verkeerde eind had, en nieuwe hoogtepunten brengen meestal instroom van alle soorten handelaren met zich mee. Een nieuwe all time high zal leiden tot ongelofelijke hoogtes.”

Bron: Cantering Clark/Twitter

Op het moment van schrijven ruilt OP handen voor $2,24, iets boven het weerstandsgebied van de handelaar rond de $2.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!