Santiment noemt twee crypto’s die ondergewaardeerd zijn

Het crypto-analysebedrijf Santiment heeft een waarschuwing afgegeven over het native token van het Bored Ape Yacht Club non-fungible token (NFT)-ecosysteem, ApeCoin (APE). Volgens het bedrijf heeft het token een grote kans om terug te keren na een bescheiden rally.

Santiment gaf aan dat het marktwaarde-tot-gerealiseerde waarde (MVRV)-ratio van ApeCoin gelijk is aan 15,981%, wat suggereert dat het relatief overgewaardeerd is. Volgens Santiment is het MVRV-ratio van de gedecentraliseerde virtuele werelden Decentraland (MANA) en The Sandbox (SAND) respectievelijk -59,77% en -33,31%, wat suggereert dat deze tokens nog steeds ondergewaardeerd zijn. Het onderstaande werd aangegeven door Santiment:

“Terwijl altcoins een beetje resetten na de hete start in 2023, kunt u uw portefeuille opnieuw toewijzen op basis van welke activa nog steeds laten zien dat handelaren onder water staan. Terwijl de 1-jarige MVRV van APE +16% is, zijn MANA (-60%) en SAND (-33%) op dit moment wellicht aantrekkelijker.”

De verhouding tussen de totale marktkapitalisatie van een crypto-activum en de gerealiseerde kapitalisatie, het MVRV-ratio, wordt gebruikt om te bepalen of de prijs van dat activum onder of boven de reële waarde ligt. Als het ratio hoger is, is de kans ook groter dat een crypto-activum onder verkoopdruk komt te staan zodra holders winst nemen. Als er sprake is van een negatief MVRV-ratio, is er een laag risico dat de cryptocurrency onder verkoopdruk komt te staan.

ApeCoin is sinds het begin van dit jaar met ongeveer 52% gestegen van een dieptepunt van $3,62 naar een hoogtepunt van $5,49 in 2023. Op het moment van schrijven wordt ApeCoin verhandeld tegen een prijs van $4,92 met een stijging van ruim 7% ten opzichte van 24 uur geleden.

Sinds het begin van het jaar is ApeCoin met ongeveer 52% gestegen van een dieptepunt van $ 3,62 naar een hoogtepunt in 2023 van $ 5,49. Apecoin wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $4,54. De marktkapitalisatie van APE is iets meer dan $1,775 miljard en het token staat hiermee op de 30e plaats.

Decentraland en The Sandbox waren volgens Santiment ondergewaardeerd. Respectievelijk zijn de tokens al echter met 151% en 96% gestegen ten opzichte van hun dieptepunten in 2023. Op het moment van schrijven wordt MANA verhandeld voor een prijs van $0,62 met een daling van ruim 3% op de dag. SAND wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $0,69 met een daling van ongeveer 1% ten opzichte van vorige dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!