Coinbase volgt Kraken en verlaat de Japanse markt

De grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase heeft besloten zijn concurrent Kraken achterna te gaan en zijn activiteiten in Japan af te bouwen na het ontslaan van meer dan 950 mensen.

De beurs zei in een blog van woensdag dat het transacties met huidige klanten zal beëindigen, die tot 16 februari de tijd hebben om hun activa op te nemen. Het beschreef het als volgt:

“Alle klanten van Coinbase, Inc. kunnen tegen 16 februari fiat-valuta’s en cryptocurrency-bezit van Coinbase opnemen.”

Klanten van de beurs kunnen ervoor kiezen om hun bezit te liquideren of Japanse Yen op te nemen op hun lokale bankrekening. Na 20 januari kunnen ze geen fiat-valutastortingen meer doen.

Na de deadline worden eventuele resterende cryptocurrencies automatisch omgezet in de lokale valuta en deze worden in overeenstemming met de wet gedeponeerd bij het Juridische Bureau.

Industrierivaal Kraken kondigde eind december ook aan dat het zich eind januari uit Japan zou terugtrekken, omdat de middelen die nodig waren om zijn activiteiten daar te laten groeien op dat moment niet gerechtvaardigd waren.

Coinbase heeft het afgelopen jaar meer dan 2.000 mensen ontslagen toen beurzen door turbulente markten en lagere inkomsten navigeerden door een intensievere cryptowinter, waardoor de aandelenkoers kwetsbaar was voor periodes van aanzienlijke volatiliteit.

Ratingbureau S&P Global heeft onlangs de kredietrating van Coinbase op lange termijn verlaagd, daarbij verwijzend naar trage cryptohandelvolumes en toenemende regelgevingsrisico’s. BTIG-analisten zeiden echter in een opmerking van 16 januari dat bepaalde factoren het bedrijf en zijn aandelen in 2023 een boost zouden kunnen geven.

Coinbase heeft het voordeel van marktaandeel als gevolg van de ineenstorting van FTX, zei BTIG. Het marktaandeel van de beurs zou zelfs zijn gestegen van 29% in oktober tot 39% in december. BTIG-analisten Mark Palmer, Andrew Harte en Thomas Smith schreven het volgende:

“Onze bullish stelling voor [Coinbase]-aandelen op dit moment is verankerd door twee overtuigingen: dat de liquiditeit van het bedrijf het de landingsbaan moet bieden die het nodig heeft om zijn activiteiten te ondersteunen tot de volgende bullmarkt voor digitale activa begint, en dat zijn status als een veilige haven zal het in staat stellen om uit de voortdurende shake-out binnen de crypto-uitwisselingsruimte in een sterke positie te komen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!