Kraken stopt het aanbieden van services in Japan

Cryptocurrency exchange Kraken stopt de diensten in Japan. Het bedrijf legde uit dat de huidige Japanse marktomstandigheden en een zwakke wereldwijde cryptomarkt niet de middelen rechtvaardigen die nodig zijn om zijn activiteiten in Japan op dit moment verder te laten groeien.

Kraken verlaat Japan

Cryptocurrency exchange Kraken kondigde woensdag aan dat het heeft besloten “zijn activiteiten in Japan te staken en zich uit te schrijven bij het Financial Services Agency (JFSA) per 31 januari 2023.”

Het bedrijf legde uit dat de beslissing om de Japanse cryptomarkt te verlaten deel uitmaakt van het “streven om middelen en investeringen te prioriteren” in de gebieden die aansluiten bij de strategie van het bedrijf en “Kraken het beste zal positioneren voor succes op lange termijn.” De aankondiging ging verder met:

“De huidige marktomstandigheden in Japan in combinatie met een zwakke cryptomarkt wereldwijd betekenen dat de middelen die nodig zijn om onze activiteiten in Japan verder te laten groeien op dit moment niet gerechtvaardigd zijn.”

“Als gevolg hiervan zal Kraken niet langer klanten in Japan service verlenen via Payward Asia,” bevestigde de exchange. Payward Asia Inc. beheert de diensten van Kraken in Japan.

Alle getroffen klanten hebben tot 31 januari de tijd om hun fiat en crypto holdings op te nemen, voegt de aankondiging toe, waarbij wordt opgemerkt dat de depositofunctionaliteit op 9 januari zal worden verwijderd. Kraken verzekerde klanten ook dat het “volledig gefinancierd is om ervoor te zorgen dat alle getroffen klanten hun activa tijdig kunnen opnemen.”

Negatieve macro-economische omstandigheden

De cryptomarkt heeft dit jaar aanzienlijk geleden, met Bitcoin (BTC) die meer dan 65% daalde year-to-date. De instorting van het Terra ecosysteem in mei en de implosie van FTX vorige maand hebben veel cryptobedrijven negatief beïnvloed, en een aantal bedrijven moest uiteindelijk faillissement aanvragen, waaronder FTX, Three Arrows Capital (3AC), Voyager Digital, Celsius Network en BlockFi.

Als gevolg van deze negatieve factoren in de markt, is de beurs gedwongen om hun activiteiten in de Japanse markt stop te zetten. De CEO van de beurs, Jesse Powell, verklaarde:

“Sinds het begin van dit jaar hebben macro-economische en geopolitieke factoren gewogen op de financiële markten. Dit resulteerde in aanzienlijk lagere handelsvolumes en minder inschrijvingen van klanten. Helaas hebben de negatieve invloeden op de financiële markten zich voortgezet en hebben we de beste opties onderzocht om de kosten in lijn te brengen met de vraag.”

Tevens kondigde Kraken in november aan dat het zijn wereldwijde workforce met 30% of ongeveer 1.100 mensen verminderd heeft “om zich aan te passen aan de huidige marktomstandigheden”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!