Een ineenstorting van Grayscale kan een massaal verkoopevent triggeren, aldus analist

De sterk gehavende cryptocurrency-industrie begint zich onlangs pas te herstellen van de ineenstorting van een aantal grote bedrijven. De vraag is of de industrie en de activa binnen de industrie nog meer van soortgelijke gebeurtenissen aankunnen.

Scott Melker, de cryptohandelaar en presentator van de podcast ‘The Wolf Of All Streets’, is van mening dat de zeldzame gebeurtenis van het crashen een domino-effect op zou kunnen veroorzaken. Dit zou op zijn beurt een massaal verkoopevent voor Bitcoin (BTC) met zich mee kunnen brengen, wat Melker vertelde aan David Lin van Kitco News in een interview dat op 17 januari werd gepubliceerd. Melker legde het onderstaande uit:

“Het echte probleem voor de cryptomarkt, met name de Bitcoin-markt, is als besmetting zich [verspreidt] naar Grayscale en GBTC. Ik denk niet dat dat gaat gebeuren (…), maar in het zeldzame geval dat zoiets als GBTC moet worden geliquideerd, zouden we een massaal verkoopevenement van Bitcoin zien.”

De Wolf Of All Streets sprak daarnaast zijn mening uit dat er in deze hypothetische situatie veel bedrijven zoals Valkyrie geïnteresseerd zouden zijn en in staat zouden zijn om in te grijpen en Grayscale over te nemen om het efficiënter te laten werken.

Grayscale debuteerde in oktober met Grayscale Digital Infrastructure Opportunities LLC (GDIO), wat een investeringsvehikel is dat investeerders helpt te profiteren van de verlaagde prijzen van Bitcoin-mininginfrastructuren.

Bovendien is het vermeldenswaard dat Grayscale in de zomer van 2022 probeerde een Bitcoin-spot exchange-traded fund (ETF) te lanceren. De poging werd echter tegengehouden door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarop Grayscale het initiatief nam een rechtszaak tegen de toezichthouder. Lin vroeg Melker of hij gelooft dat de markt in 2023 een herstel zal zien na een moeilijk 2022, waarop melker het onderstaande aangaf:

“Ik verwacht dat we meer zijwaartse hakbewegingen zullen zien, aangezien we zien dat de macro ons echt wat duidelijkheid geeft. Ik verwacht niet dat Bitcoin omhoog zal schieten terwijl de Fed haar agressieve toon blijft aanhouden, en we weten niet wat er met andere markten gebeurt.”

“Een bull-markt zal niet snel van start gaan, tenminste niet in het begin, maar dat gebeurt uiteindelijk wel, of dat nu tegen het einde van het jaar is of in het verkiezingsjaar in 2024, wanneer de dingen de neiging hebben om te keren. .”