CBDC’s zijn de toekomst, aldus IBM-partner

Tijdens zijn recente optreden op het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, gaf Shyam Nagarajan, een uitvoerende partner bij IBM Consulting, aan dat digitale valuta’s vanuit centrale banken (CBDC’s) het potentieel hebben om betalingssystemen te veranderen.

Nagarajan zei dat CBDC’s de toekomst van geld zijn, maar emittenten een hybride-achtig model zouden moeten overwegen. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ze vervangen het huidige digitale valutasysteem en in zekere zin worden ze gecontroleerd. Dit is een uitstekende functie waar een combinatie van permissie en permissieloos nodig is.”

Hoewel veel CBDC-proefprojecten zich nog in een ontwikkelingsfase bevinden, zei Nagarajan dat betalingen uiteindelijk met CBDC’s zullen worden gedaan. In de tussentijd werken stablecoins, een vorm van cryptocurrency gekoppeld aan activa zoals goud of de Amerikaanse dollar, als “noodoplossing totdat CBDC’s beschikbaar zijn op de markt”.

Rob Massey, wereldwijde belastingleider, blockchain en cryptocurrency bij Deloitte, herhaalde de opmerkingen van Nagarajan in een apart segment over “First Mover”. Hij zei dat de mogelijkheid om programmeerbaar geld te gebruiken met smart contracts wrijving kan verminderen en “grootschalige ondernemingen kan helpen hun niveau van transparantie en realtime betalingssystemen te verhogen.”

“Het is absoluut waar we naartoe gaan”, zei Massey, hoewel hij waarschuwde dat niet alle CBDC’s, stablecoins en smart-contractprotocollen even goed zijn gemaakt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!