Onderzoek: Dogecoin leeft langer dan 91% van de munten uit 2014

Een nieuw onderzoek van CoinKickOff dat benadrukt dat ’s werelds grootste meme-cryptocurrency, die begonnen is als een grap, Dogecoin (DOGE) de meeste andere cryptocurrencies die in 2014 zijn gecreëerd, heeft overleeft.

Uit het onderzoek blijkt zelfs dat DOGE het niet alleen heeft overleefd, maar ook dat het zijn eigen niche in de markt heeft weten te creëren, waar vervolgens Shiba Inu (SHIB) en andere meme-cryptocurrencies uit voort zijn gekomen.

Om tot deze conclusie te komen, verzamelde CoinKickoff 10 jaar aan gegevens over 2.400 ter ziele gegane cryptocurrencies gevonden op de dode munt-trackingservice Coinopsy en vergeleek deze vervolgens met CoinMarketCap’s jaarlijkse snapshots van elk activum. Het gaf het volgende aan:

“Volgens onze gegevens stierf 91% van de in 2014 opgerichte munten uiteindelijk als gevolg van een laag handelsvolume of het verlaten van het project. Met de opmerkelijke uitzondering van meme-valuta Dogecoin, eindigden veel opportunistische pogingen om de vroege cryptomarkt te betreden uit op een mislukking.”

Dogecoin wisselt op het moment van schrijven van eigenaar voor $0,086 en staat momenteel op de negende plaats van alle cryptocurrencies op het gebied van marktkapitalisatie.

Het onderzoek toont ook aan dat ongeveer 75% van de in 2014 gecreëerde tokens volledig ter ziele zijn en niet meer in omloop zijn, terwijl er sinds 2020 slechts 16 digitale activa in de steek zijn gelaten. Het vervolgde met:

“Meer dan de helft van alle munten die elk jaar tussen 2013 en 2018 zijn geïntroduceerd, bestaat niet meer, blijkt uit ons onderzoek. Meer dan driekwart (76,5%) van de valuta die in 2014 werd geïntroduceerd na de eerste grote groei van crypto, is nu dood.

Recente trends suggereren echter dat valuta’s minder vaak hun interesse verliezen, aangezien slechts 16 munten sinds 2020 van de markt zijn gehaald wegens gebrek aan investeringen.”

Het rapport benoemde 2018 ook als het “meest fatale jaar” van crypto, aangezien 751 tokens dood gingen. De studie merkte ook op dat 30% van die cryptocurrencies oplichting waren.