BTC & ETH analyse: Ethereum staat er beter voor!

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze koers analyse van Bitcoin en Ethereum. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

We zien vuurwerk in de cryptomarkt! Althans, het zijn prima groene cijfers. We zijn het afgelopen jaar niet bepaald verwend, dus een crypto investeerder is al gauw tevreden. Maar het zou natuurlijk mooi zijn als dit gaat doorzetten. Hoe realistisch is dit en wat zijn de belangrijkste prijsgebieden voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH)? Dat gaan we in de analyse van vandaag bespreken. Lees snel verder!

Bitcoin maandgrafiek

Bitcoin kent momenteel twee gezichten. De maandgrafiek is nog altijd vrij beroerd en heeft na de breakdown van de range een maandelijkse supply gevormd. Daar loopt de prijs nu ook in, dus het is van cruciaal belang dat de prijs blijft doorpushen als de bulls een vuist willen kunnen maken. Mochten we wederom zwakte gaan zien houd ik toch echt sterk rekening met die $12.000 regionen.

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat de prijs lang aan het consolideren was onder de voormalige range low ($17.600), maar nu probeert om erin terug te komen. De prijs heeft al een dagelijkse candle close boven de $17.600 gemaakt en het liefst zie ik nog een extra beweging omhoog boven de equal highs op $18.388. Zodra we dat doen kan de prijs weleens stevig omhoog gaan stoten en komen prijstargets als $21.500, $22.800 en $25.200 weer in beeld. De kanttekening is wanneer we niet voorbij $18.388 gaan komen. Dan riskeren we dat de hele beweging omhoog wordt ingeleverd en dat de prijs weer richting de low gaat bewegen rond $15.400. Dus het is echt een belangrijk prijspunt binnen de markt!

Weekgrafiek Ethereum

Ethereum staat er nog altijd een stuk beter voor dan Bitcoin. Daar waar Bitcoin de low heeft verloren heeft Ethereum die nog altijd behouden. We zien wederom een bounce vanaf de wekelijkse support op $1.239-$993 en daardoor ziet het er niet verkeerd uit!

Daggrafiek Ethereum

Als Bitcoin meewerkt en als Ethereum de bovenkant van de range weet vast te houden rond $1.351 zou Ethereum een volgende beweging omhoog moeten kunnen gaan maken, richting $1.500 en potentieel de $1.680.

Conclusie

Kortom, Ethereum en Bitcoin zien er zeker niet verkeerd uit. Ethereum is wederom de sterkste van de twee. De CPI cijfers 14:30u Nederlandse tijd kunnen voor volatiliteit gaan zorgen, dus houd daar rekening mee.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!