Bitcoin stijging is een bulltrap, aldus analist

De populaire cryptocurrency-analist, die de ineenstorting van Bitcoin (BTC) in 2022 correct voorspelde, bekend als Capo op Twitter, heeft aangegeven dat de huidige stijging van Bitcoin waarschijnlijk een bulltrap is. Hij voorspelt dan ook een marktcorrectie, zelfs nu de Bitcoin koers door de grens van $17.000 is doorbroken. Hij tweette:

“Uitzoomen. Stel jezelf de vraag: waarom koop ik hier? Komt het door FOMO (angst om iets te missen)? Je ziet willekeurige altcoins met willekeurige pompen, hetzelfde als sinds het begin van de neerwaartse trend, en je voelt de behoefte om te kopen. Je zou kunnen denken dat dit de bodem is.

Er is echter nog geen enkele bullish bevestiging. Kijk gewoon. Het is daar, vlak voor je ogen. De bearish trend is intact. Bitcoin en het grootste deel van de markt testen kapotte ondersteuningen als weerstanden. We hebben dit keer op keer gezien. Ik koop niet.”

Veel altcoins hebben ook een recente waardestijging doorgemaakt. Maar Capo waarschuwt dat Bitcoin regelrecht in een weerstandsniveau van net onder de $20.000 komt en meer dan waarschijnlijk op weg is naar een nieuwe daling, misschien naar ongeveer $12.000, een daling van meer dan 30% ten opzichte van de prijs van $17.324 op het moment van schrijven.

Capo voorspelt echter ook een diepe duik voor de S&P 500 (SPX), die een nauwe correlatie heeft gehad met de cryptomarkten. Hij voorspelt dat de SPX in februari naar een dieptepunt van $3.180 zal dalen, alvorens het weer zal stijgen. Op het moment van schrijven staat de SPX op 3.940 punten. Hij tweette:

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!