PlanB en Capo verwachten een verdere daling van de Bitcoin koers

PlanB, een anonieme Nederlandse cryptocurrency-analist die bekendheid verwierf door het Stock-to-Flow-model op Bitcoin (BTC) toe te passen, heeft vandaag in een tweet beweerd dat de Bitcoin koers er “zwak” uitziet ondanks recente winsten.

PlanB benadrukte vandaag de bearish statistiek, daarbij verwijzend naar de Relative Strength Index (RSI) van de koningsmunt. De grafiek van PlanB onthult een RSI van iets boven de 40 op het maandelijkse tijdsbestek. De analist heeft er bij beleggers op aangedrongen geduld te oefenen en benadrukte dat het allemaal deel uitmaakt van de prijscyclus.

Deze onthulling komt ondanks drie opeenvolgende winnende sessies sinds 1 januari. BTC sloot de eerste dag van het nieuwe jaar af met een winst van 0,45% en eindigde op 2 januari met een stijging van 0,34%. Het actief eindigde bijna op 3 januari plat. Desalniettemin registreerde het een magere winst van 0,01%.

Ondertussen zijn andere analisten, zoals Duo Nine, optimistisch over de prestaties van het activum, aangezien het zich richt op het prijsniveau van $17.000. Hij merkte op dat een doorbraak van meer dan $17.000 een FOMO-trend zou kunnen veroorzaken die een enorme vraag naar de markt zou aantrekken.

Duo Nine citeerde een andere opmerkelijke analist, Crypto Capo, die tot nu toe bearish blijft op de markten. Capo gelooft dat BTC klaar is om de zone van $12.000 opnieuw te bezoeken. De laatste keer dat BTC dit niveau zag, was in oktober 2020. De analist is al maanden overtuigd van een prijsdip van $12K die vooraf zal gaan aan een trendomkering. Hij herhaalde dit standpunt vandaag met de volgende tweet:

De gemeenschap wordt heen en weer geslingerd tussen bearish en bullish voorspellingen, aangezien BTC gemengde signalen afgeeft na het verschrikkelijke einde van vorig jaar. Dit bewijst dat het momenteel erg lastig is om te zeggen welke kan de Bitcoin koers zal gaan kiezen. We kunnen niet meer doen dan afwachten of de bulls wederom de overhand kunnen krijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!