Analysebureau: Whales accumuleren massaal deze altcoin

Volgens een groot analysebureau ligt Cardano (ADA) op de radar van veel grote beleggers. Zo beweert het bureau dat sinds de ineenstorting van FTX er veel dips worden opgekocht en dat nu de focus op ADA ligt.

Het analysebureau Santiment zegt dat whales momenteel het meeste aanbod van Cardano in hun handen hebben. Rond de vier miljard ADA-tokens bevinden zich momenteel op adressen met een saldo van 10.000 tot 100.000 Cardano. Het bureau beweert:

“Belangrijke Cardano-whales zijn sinds juni gestaag aan het accumuleren. En ze hebben dit niveau van dip buying naar een nieuw niveau gebracht sinds de FTX fallout begin november. Adressen die 10.000 tot 100.000 ADA bezitten, hebben sinds 7 november voor 83 miljoen dollar aan munten toegevoegd.”

Bron: Santiment/Twitter

Op het moment van schrijven wisselt Cardano van eigenaar voor $0,257, een fractionele daling op de eerste kerstdag.

Als we naar Bitcoin (BTC) kijken, onthult Santiment dat de hoeveelheid BTC die buiten gecentraliseerde crypto-exchanges wordt gehouden nu op het hoogste punt ooit staat. Volgens Santiment zijn exchanges getuige van een uitstroom van meer dan $304 miljard aan BTC van hun platforms. Hierover vertelt Santiment:

“Geïllustreerd is het 10-jarige langetermijnoverzicht van de Bitcoin-fondsen die op en van exchanges bewegen. De hoeveelheid munten in eigen beheer gaat door en creëert een nieuwe all-time high, nu op 18,2 miljoen BTC.”

Bron: Santiment/Twitter

Volgens crypto tracking website CoinGecko, heeft Bitcoin een circulerende voorraad van 19,24 miljoen BTC, wat aangeeft dat meer dan 94,5% van de voorraad van de toonaangevende crypto is teruggetrokken van digitale activa exchanges.

Op het moment van schrijven wisselt Bitcoin van eigenaar voor $16.847, rond dezelfde prijs als gisteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!