BNB Chain heeft nu meer unieke adressen dan Ethereum

Binance Chain is een blockchain-platform ontwikkeld door de cryptocurrency exchange Binance. Het is een gedecentraliseerd platform dat, net als Ethereum (ETH),  smart contracts uitvoert. Onlangs kondigde een ontwikkelaar aan dat het aantal unieke wallet adressen die van Ethereum is ontstegen.

De ontwikkelaar beweert dat BNB Chain hierdoor de grootste layer-1 blockchain oplossing is. Ondanks deze groei heeft BNB Chain nog steeds veel minder unieke adressen dan Bitcoin (BTC.). Het Bitcoin-netwerk is nog steeds groter dan zowel BNB Chain als Ethereum.

Volgens Etherscan heeft Ethereum momenteel meer dan 217 miljoen unieke adressen. BNB Chain daarentegen heeft volgens BscScan meer dan 233 miljoen unieke adressen. Dit impliceert dat BNB Chain groter is dan Ethereum.Aan de andere kant heeft het Bitcoin-netwerk meer dan 1 miljard unieke adressen, waardoor het groter is dan beide netwerken samen.

Het Year in review verslag

De verklaring werd afgelegd als onderdeel van het “Year in Review” van BNB Chain. De ontwikkelaar benadrukte daarnaast dat het BNB-netwerk ook andere belangrijke mijlpalen heeft bereikt in het afgelopen jaar. Het netwerk bereikte in mei een maximum van 9,8 miljoen transacties per dag en bereikte in oktober 2,2 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.

De ontwikkelaars schrijven het succes van het netwerk in 2022 toe aan verschillende initiatieven die dit jaar zijn geïmplementeerd. Het BNB Sidechain-protocol stelde ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (DApp) in staat om hun DApps op afzonderlijke delen van het netwerk uit te voeren, waardoor congestie en transactiekosten werden verminderd.

Ten tweede financierde het team een bouwbeurs en een stimuleringsprogramma van $10 miljoen voor DApp-ontwikkelaars, wat ertoe leidde dat er meer DApps voor BNB Chain werden gemaakt en dit trok op zijn beurt meer gebruikers aan.

Daarnaast werden er zogenaamde soulbound tokens geïntroduceerd, waarmee gebruikers wallets konden registreren voor Know Your Customer (KYC) -doeleinden door non-transferrable tokens  in hun wallet te houden. De ontwikkelaars beweren dat dit de reputatie van BNB Chain in de NFT- en Web3-gaming gemeenschap heeft vergroot.

Ten slotte schreef het team zijn groei toe aan de lancering van Avenger DAO, een API die gebruikers van BNB Chain waarschuwt wanneer ze interactie hebben met contracten die als kwaadaardig zijn aangemerkt. Volgens het team zorgde dit ervoor dat gebruikers zich veiliger voelden op het BNB-netwerk, wat leidde tot meer gebruikers behoud.

Kritiek

Ondanks deze successen wordt BNB Chain nog steeds bekritiseerd door velen in de blockchain-gemeenschap omdat het te gecentraliseerd is. De post vermeldt dat het netwerk dit jaar 23 validators heeft toegevoegd en van plan is er de komende maanden nog 60 toe te voegen, wat zou moeten helpen om het netwerk minder gecentraliseerd te maken dan voorheen. Ter vergelijking: Ethereum heeft meer dan 400.000 validators.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!