Binance’s CZ meest invloedrijke persoon van de crypto-industrie in 2022

Het officiële Twitter-account van WhaleChart hield een peiling om te bepalen wie de meest invloedrijke persoon in de crypto-industrie was in 2022. De peiling had vier opties waaruit gebruikers konden kiezen, waaronder Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin, Cardano-oprichter Charles Hoskinson , Binance-oprichter en CEO Changpeng “CZ” Zhao, en FTX-oprichter Sam Bankman-Fried.

Hoewel ze allemaal opperheren zijn van het web 3.0-landschap, leidt de CEO van ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange Binance, Changpeng Zhao (of CZ), momenteel met 35,5% stemmen.

Ondertussen stond Charles Hoskinson op de tweede plaats met 34,3% stemmen, gevolgd door Sam Bankman-Fried op de derde plaats met 18,9% stemmen. Vitalik Buterin behaalde 11,3% stemmen en staat momenteel op de vierde plaats.

In het commentaargedeelte leek de crypto-Twitter-gemeenschap echter één naam te herhalen die helaas is weggelaten uit de nominaties, namelijk Richard Heart. Heart is een zeer populaire crypto-influencer en YouTuber met meer dan 290.000 volgers op Twitter, naast meer dan 150.000 abonnees op YouTube.

Zhao, die volgens de peiling momenteel de meest invloedrijke crypto-persoonlijkheid is, heeft onlangs 100% van zijn inspanningen gestoken in het veiligstellen van de activa van klanten op Binance. Hij kondigde op 15 december aan dat mensen 100% van de activa die ze op Binance hebben kunnen opnemen en dat het bedrijf op geen enkele dag een probleem zal hebben.

Bovendien riep hij fractionele reserves op en beweerde dat het “niet oké” is voor crypto-bedrijven om hun activiteiten uit te voeren op een deel van het gebruikersgeld en “gebruikersactiva één op één moeten houden”.

Hoewel Bankman-Fried niet bovenaan de populaire lijst staat, heeft hij zeker een grote impact gehad op de cryptomarkt van 2022, met gevolgen die weerklinken in het komende jaar. Met een nieuwe laag van scepsis die handelaren en investeerders omringt, verzekerde Zhao Binance-gebruikers dat opnames en stortingen deel uitmaken van “Business as usual” voor de beurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!