Coinbase voorspelt dat investeerders zullen kiezen tussen BTC en ETH

De cryptocurrency-exchange Coinbase heeft onderscheid gemaakt tussen twee digitale activa die favoriet zullen worden bij investeerders die op zoek zijn naar kwaliteit. De Amerikaanse exchange gaf in zijn Crypto Market Outlook-rapport van 2023 aan dat een van de belangrijkste thema’s voor volgend jaar institutionele beleggers zullen zijn die op zoek zijn naar kwaliteit te midden van een verslechterd macro-economisch beeld.

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) zullen de voorkeur genieten van beleggers, onder andere vanwege het feit dat ze getest en beproefd zijn, aldus Coinbase. De exchange gaf het onderstaande aan:

“Binnen crypto verwachten we dat de selectie van digitale activa zal overgaan naar namen van hogere kwaliteit, zoals Bitcoin en Ether, op basis van factoren zoals duurzame tokenomics, de volwassenheid van respectieve ecosystemen en relatieve marktliquiditeit.

Bovendien lijken veel traditionele risicoactiva nog steeds rijk, en de investeringsthesen voor cryptocurrencies zoals BTC en ETH zijn naar onze mening niet fundamenteel veranderd, wat uiteindelijk enkele belangrijke waardekansen zou kunnen bieden.”

Coinbase voegde eraan toe dat de prijzen van cryptocurrencies waarschijnlijk zullen blijven correleren met andere risicovolle activa. Er werd het volgende aangegeven:

“We kennen een lage waarschijnlijkheid toe dat cryptoprestaties in de eerste paar maanden van 2023 zullen loskoppelen van traditionele risicoactiva, vooral zonder een gedifferentieerde katalysator.”

Coinbase gaf verder aan dat de succesvolle overgang van Ethereum naar een proof-of-stake consensusmechanisme zijn vermogen heeft versterkt om een leider te blijven onder layer-1 blockchains.

“Ethereum’s succesvolle samenvoeging van zijn consensus- en uitvoeringslagen in september 2022 heeft ook de argumenten voor ambitieuze toekomstige upgrades versterkt, ondanks de trend naar ossificatie van het kernprotocol op de lange termijn.

Naar onze mening ondersteunt dit het fundamentele verhaal voor Ethereum als leider in een wereld met meerdere ketens, vooral omdat bijna alle netwerken strijden om dezelfde pool van gebruikers en kapitaal.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!