SHIB in de top drie van meest bekeken munten op Binance in 2022

De op één na grootste meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB) behoort tot de top drie van meest bekeken cryptocurrencies in 2022 op ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance, net achter Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

SHIB-houders staan onder water

Hoewel handelaren Shiba Inu nauwlettend in de gaten houden, heeft het toonaangevende analysebedrijf IntoTheBlock aangegeven dat op het moment van schrijven slechts 3% van de SHIB-houders momenteel groene cijfers kan overleggen, terwijl 84% onder water staat.

Volgens IntoTheBlock wordt tevens 80% van de beschikbare SHIB gecontroleerd door grote houders, die het analysebedrijf definieert als whales en investeerders die meer dan 0,1% van het circulerende aanbod van de altcoin bezitten.

Het analysebedrijf onthulde ook dat 58% van de SHIB-eigenaren de token al meer dan een jaar in bezit heeft, terwijl 37% het langer dan een maand maar minder dan een jaar in bezit heeft. Slechts 5% heeft SHIB minder dan een maand in bezit.

Bitcoin-houders doen het beter

Kijkend naar Bitcoin, staat 44% van de houders momenteel op winst terwijl 52% in het rood staat. Daarnaast werd duidelijk dat ongeveer 72% van de Bitcoin-bezitters het al meer dan een jaar vasthoudt, terwijl 22% het minder dan een jaar maar meer dan een maand bezit. Slechts 6% heeft Bitcoin minder dan een maand in bezit.

Het analysebedrijf voegde eraan toe dat investeerders met grote zakken 9% van het huidige circulerende aanbod van Bitcoin bezitten.

Ethereum is het meest winstgevend

Kijkend naar Ethereum, constateert IntoTheBlock dat 46% van de ETH-houders winstgevend is, terwijl 52% in het rood staat.

ETH-whales en investeerders hebben 38% van het circulerende aanbod in handen. Ongeveer 68% van de Ethereum-eigenaren hebben hun ETH langer dan een jaar vastgehouden, terwijl 28% dat minder dan een jaar maar meer dan een maand heeft gedaan. Slechts 4% heeft ETH minder dan een maand vastgehouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!