Nigeria van plan om Bitcoin te legaliseren

Een lokale Nigeriaanse krant heeft gemeld dat Babangida Ibrahim, voorzitter van de House of Representatives Committee on Capital Market and Institutions of Nigeria, beweert heeft dat het land binnenkort een wet zal aannemen die het gebruik van Bitcoin (BTC) en cryptocurrencies legaal maakt. Het wetsvoorstel zou de Investments and Securities Act van 2007 wijzigen en de koningsmunt erkennen als legaal investeringskapitaal.

Een ommekeer ten opzichte van 2021

In februari 2021 verbood Nigeria effectief het gebruik van bitcoin met een brief die gereguleerde financiële bedrijven verbiedt om met cryptocurrencies te “handelen”. In hetzelfde jaar werd duidelijk dat Nigeria steeg tot het grootste volume van Bitcoin peer-to-peer-handel ter wereld, en on-chain-data toonde aan dat Nigeria de acceptatie van BTC enorm had versneld.

Het nieuwe bericht beschreef echter hoe Ibrahim erop wees dat Nigeria achterloopt met betrekking tot de regulering van de industrie, door het volgende te zeggen:

“Zoals ik al eerder zei tijdens de tweede lezing, hebben we een efficiënte en levendige kapitaalmarkt nodig in Nigeria. Om dat te kunnen doen, moeten we up-to-date zijn met de wereldwijde praktijken.”

Een belangrijke mijlpaal

Ondanks het huidige verbod heeft Bitcoin een grote aanwezigheid in het land gehad, waaronder de bouw van een Bitcoin-dorp, Nigeriaanse Bitcoiners die deelnemen aan allerlei soorten ontwikkeling, zoals filantropisch werk van Bitcoin-bedrijven en cryptocurrency-mining.

Als de voorgestelde verordening het groeiende gebruik van Bitcoin in het land goed aanpakt, zou dit een belangrijke katalysator kunnen zijn voor het meest bevolkte land van het Afrikaanse continent. We wachten het geduldig af.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!