Nigeria cryptocurrency

Nigerianen kunnen geen cryptocurrencies meer storten op beurzen door verbod vanuit centrale bank

Na een nieuw verzoek vanuit de centrale bank van Nigeria om digitale valuta’s en om de handel in cryptocurrencies te boycotten, heeft Binance de Nigeriaanse deposito’s opgeschort. Klanten van de handelsbeurs kunnen momenteel geen contant geld storten in Nigeriaanse naira. De beurs nam deze keuze nadat de CBN een brief had verzonden waarin het zei dat alle lokale banken elke verbintenis met betrekking tot cryptocurrency-transacties moesten beëindigen.

De keuze om Nigeriaanse deposito’s te laten vallen, kwam nadat de inwoners Bitcoin en andere cryptocurrencies hadden gebruikt om activa te verzamelen in de gevechten tegen SARS en tegen de regering. Demonstranten gebruikten BTC omdat verschillende banken gedwongen werden om hun deuren te sluiten.

In de brief gaf CBN aan dat een relatie met een cryptogerelateerde instantie een inbreuk is op de circulaire van 2017, waaruit bleek dat het onwettig is om Bitcoin en een andere cryptocurrencies uit te wisselen. Hoewel de actie van CBN de activiteit op gecentraliseerde beurzen in het land kan beïnvloeden, zal de handel er niet door worden beïnvloed, aangezien grotere delen van het land P2P-verkooppunten (peer-to-peer) zullen gaan gebruiken.

Tosin Olugbenga, een Nigeriaanse blockchain-expert, onthulde aan Coinbase dat de CBN het mandaat gaf omdat ze ontdekten dat talloze Nigerianen hun fiat-valuta in cryptocurrency wisselden. Hij gaf tevens aan dat het uitwisselen zal doorgaan in P2P-transacties, totdat de lucht over het probleem geklaard is. Momenteel heeft de Nigeriaanse centrale bank echter nog geen officiële verklaring gegeven voor het weigeren van digitale vormen van geld.

Hoe dan ook, zijn de stortingen voor Nigerianen op Binance, in samenwerking met NNP (Nigerian Naira Payment), opgeschort. Tevens worden Nigerianen worden aangemoedigd om stil te blijven terwijl aan de eis wordt voldaan. Nigeriaanse stortingen op Binance zijn gisteren, 5 februari 2021, opgeschort. Voorlopig kunnen opnames in ieder geval nog wel worden gedaan, maar het kan langer duren dan verwacht.

Deze oproep om stil te zijn heeft niet bij iedereen gewerkt. Zo doken verschillende Nigerianen naar Twitter om hun onbehagen over de nieuwe beslissing van het CBN te uiten, waarbij ze de hashtag #WeWantOurCryptoBack meerdere keren gebruikten.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN