Shiba Inu (SHIB) is trending op Twitter, ondanks huidige marktcondities

De op één na grootste meme-cryptocurrency Shiba Inu (SHIB), die in de voetsporen van Dogecoin (DOGE) treed, heeft onlangs een heropleving doorgemaakt. Zo heeft Ragnar Shib, een bekend lid van de SHIB-gemeenschap, onthuld dat SHIB momenteel trending is, met meer dan 18.000 vermeldingen in tweets.

Op dit moment heeft het SHIB leger zijn zinnen gezet op twee mijlpalen: De Shiba Inu Metaverse, ontwikkeld door het SHIB team en de gerenommeerde visuele effecten studio The Third Floor en het layer-2-protocol onder leiding van hoofdontwikkelaar Shytoshy Kusama, genaamd Shibarium.

Het idee voor Shibarium als layer-2-oplossing werd voor het eerst onthuld door Shiba Inu’s oprichter Ryoshi via Medium. In de post verklaarde hij dat het idee achter Shibarium was dat het netwerk de dure gastarieven die gebruikers moeten betalen, zou omzeilen. Andere voordelen zijn snellere transacties, volledig beheer en een milieuvriendelijke blockchain voor het netwerk. Het protocol is nog steeds in ontwikkeling en ontwikkelaars hebben nog geen officiële releasedatum bekendgemaakt.

Als het gaat om de Metaverse, heeft het ontwikkelaarsteam onlangs een aantal nieuwe hubs onthuld om de gebruikerservaring te verbeteren tijdens de interactie met deze virtuele wereld. Deze hubs werden onthuld in de vorm van concept arts, zoals Dunes, WAGMI Temple, Canyon en Rocket Pond – elk biedt een spannende mogelijkheid voor gebruikers om dieper in hun verkenning te duiken.

SHIB-marktactie onder huidige uitverkoop

Ondanks de recente aankondiging van de Fed Reserve dat er een kleiner dan verwachte stijging van de rente zou komen, wat onrust en selloffs veroorzaakte in het grootste deel van de cryptomarkt, heeft SHIB stand gehouden. Dit terwijl de Bitcoin koers teruggevallen is tot onder $17.000, terwijl Ethereum wordt verhandeld op minder dan $1.200. Wellicht komt dit door de komende updates die er aan komen voor het project.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!