Booking.com onderzoek wijst uit dat de metaverse de reisindustrie zal veranderen

De verlengde COVID-19-lockdown heeft de reisindustrie en de levensstijl van miljoenen mensen veranderd. Maar nu de pandemie onder controle lijkt te zijn, proberen bedrijven nieuwe ideeën uit om klanten te trekken. Wellicht biedt de metaverse een oplossing?

Volgens een onderzoek uitgevoerd door het populaire reisportaal Booking.com onder meer dan 24.000 mensen in 32 landen, antwoordde een aanzienlijk aantal gebruikers dat de metaverse hen zou kunnen helpen bij het definiëren van hun reisbestemming.

De metaverse gebruiken om bestemmingen te verkennen

Uit het onderzoek blijkt dat reizigers veel belangstelling hebben voor het virtueel ervaren van bestemmingen bij het kiezen van een plek om hun vakantie door te brengen. Van alle respondenten zijn Generatie Z, met 45%, en Millennials, met 43%, het meest geneigd om virtuele trips in de metaverse te ervaren, waarbij meer dan de helft van de respondenten beweert dat virtual reality een levensvatbaar hulpmiddel is bij het kiezen van een goede reisbestemming.

Booking.com zegt ook dat 4.574 respondenten alleen bereid waren om naar nieuwe plaatsen te reizen nadat ze deze in de metaverse hadden ervaren. Ook is 35% van de respondenten bereid om meerdere dagen in de metaverse door te brengen om een ​​beeld te krijgen van de omgeving en plaatsen die hun aandacht zouden kunnen trekken.

Volgens Booking.com zullen virtual reality en blockchain-technologieën gebruikers in staat stellen om alles te ervaren, van een zonnig strand tot de woestijn, zonder fysiek ter plaatse te zijn. 60% van de respondenten is echter nog steeds van mening dat de ervaring die wordt geboden door de metaverse en andere virtuele technologieën niet te vergelijken is met het daadwerkelijk persoonlijk aanwezig zijn.

De toekomst van internet

De metaverse is een concept van een permanent online 3D-universum dat meerdere verschillende virtuele ruimtes combineert. Het is als een futuristische visie op internet waar gebruikers samen werken, ontmoeten, spelen en socialiseren in deze alternatieve realiteit.

Videogames bieden de beste metaverse-ervaring die er is; de ontwikkelaars hebben de grenzen verlegd van wat een game is door in-game evenementen te organiseren en virtuele economieën te ontwerpen. Met dat in gedachten is de metaverse een virtuele omgeving die probeert de echte wereld op een digitale basis na te bootsen.

Sommige bedrijven, zoals Microsoft en Meta, werken aan hun eigen virtuele werelden, of ‘metaverses’. Maar andere projecten, zoals The Sandbox (SAND) en Decentraland (MANA), gebruiken de gedecentraliseerde technologie van blockchain om metaverses te bouwen die meer privacy, openheid en diepte bieden.