Nexo gaat activeiten stopzetten in de Verenigde Staten

De in Londen gevestigde crypto-uitlener Nexo heeft aangekondigd dat het zal beginnen met het stopzetten van zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Het bedrijf zei dat het in de komende maanden zijn producten en diensten uit het land zou afbouwen.

Zoals in het persbericht van de geldschieter staat, was de belangrijkste motivatie voor deze radicale verandering het gebrek aan duidelijkheid in de regelgeving. De tegenstrijdige standpunten van staats- en federale regelgevers hebben de zaken alleen maar ingewikkelder gemaakt.

“Onze beslissing komt na meer dan 18 maanden van dialoog te goeder trouw met Amerikaanse staats- en federale regelgevers, die op een doodlopende weg is beland.”

Uit het persbericht bleek ook dat Nexo tussen 2021 en 2022 geen klanten uit de staten New York en Vermont meer toestond om onze diensten te gebruiken, om te proberen de toezichthouders tevreden te stellen. Verder schortte de crypto-uitlener nieuwe registraties op voor alle Amerikaanse klanten voor het Earn Interest Product. Vanaf 6 december wordt een eventueel verbod op het gebruik van renteverdienende producten uitgebreid naar nog eens 8 staten: Indiana, Kentucky, Maryland, Oklahoma South Carolina Wisconsin evenals Californië en Washington.

Andere pogingen om aan de goede kant van de Amerikaanse toezichthouders te komen, zijn onder meer het registreren van tokenverkopen bij de Securities and Exchange Commission (SEC), het verwijderen van XRP na de rechtszaak van de SEC tegen Ripple Labs en het verlaten van de cryptomarkt in New York en Vermont op verzoek van ambtenaren.

Nexo heeft geen overeenstemming kunnen bereiken met de Amerikaanse toezichthouders vanwege de machtsstrijd tussen toezichthoudende instanties op zowel staats- als federaal niveau, die heeft geleid tot tegenstrijdige beslissingen.

Nexo heeft aangekondigd dat het afspraken heeft gemaakt met de betaalspecialisten van het bedrijf, zodat alle opnames in real-time kunnen worden verwerkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!