Elon Musk noemt crypto integratie op Twitter een “no brainer”

In een nieuwe Twitter Spaces, gehost door Mario Nawfal, vertelde de nieuwe CEO van Twitter, Elon Musk, over zijn visie voor de toekomst van de social media-gigant, inclusief de mogelijkheid om transacties uit te voeren in zowel digitale als traditionele valuta. Hierop zei Musk het volgende:

“WeChat heeft veel functionaliteit die Twitter zou moeten hebben. Het is een no brainer voor Twitter om betalingen te hebben, zowel fiat-valuta als crypto, en om dat gemakkelijk en eenvoudig te maken voor mensen om te gebruiken.”

Musk ging verder met stellen dat hij gelooft dat cryptocurrencies uiteindelijk voet aan de grond zullen krijgen als controle op centrale banken en het wereldwijde monetaire beleid. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ik denk dat er in de toekomst een rol is weggelegd voor crypto zonder met een bepaalde cryptomunt te spreken, om ervoor te zorgen dat het monetaire systeem niet volledig corrupt raakt. Het biedt in wezen concurrentie voor het fiat-systeem. Dus als het fiat-systeem te restrictief wordt, zal crypto groeien.”

Musk gaf verder aan dat hij niet veel nut ziet in door de overheid gecontroleerde Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), en zei dat een groot deel van het monetaire systeem al digitaal is:

“[Geld] is digitaal, maar niet op een erg goede manier. En of banken sommige van hun eigen cryptocurrencies creëren, ik denk dat het enigszins irrelevant is. Mensen zullen de cryptocurrencies gebruiken waarvan ze denken dat ze in de loop van de tijd waarde zullen opbouwen en niet degenen die dat niet doen.”

De opmerkingen van Musk komen op een moment dat er geruchten circuleren dat Twitter mogelijk aan zijn eigen cryptocurrency zou werken.

Een onderzoeker genaamd Jane Manchun Wong beweerde een afbeelding te hebben gevonden van een “Twitter Coin” begraven in de web-app van Twitter. Het account van Wong is niet meer actief op Twitter en alle tweets die de mogelijke crypto-integratie beschrijven, zijn verwijderd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!