XRP, XLM en SNT zijn trending, echter is voorzichtigheid geboden

Santiment, een populaire data-aggregator, heeft getweet dat de top cryptocurrencies die momenteel trending zijn in sociale dominantie XRP, XLM en SNT omvatten. Dit kan wijzen op een komende prijsstijging; Santiment-analisten waarschuwen echter dat hier een addertje onder het gras zit.

Santiment waarschuwt voor handelaren

Santiment waarschuwt dat hoewel munten als XRP, XLM en SNT trending zijn en een grotere kans hebben op koersstijging, er ook een risico is op snelle sell-offs door handelaren die snel winst willen maken. Het tweette het volgende:

“XRP, XLM, & SNT staan ​​momenteel allemaal op de top trending lijst in crypto vrijdag. Deze activa zijn allemaal relatief gelijk op de dag, wat betekent dat de stijgingskansen groter zijn dan normaal. Maar kijk uit voor een snelle uitverkoop als ze dat doen terwijl ze trending zijn.”

Altcoins herstellen van FTX-crash

De daling van XRP begin november was het gevolg van het falen van FTX exchange en het faillissement van deze en haar oprichter Sam Bankman-Fried. Op 7 november verloor XRP zijn niveau van $0,4747 en daalde naar het dieptepunt van $0,3341.

De recente FTX crash heeft een negatief effect gehad op de cryptocurrency markt, waardoor de waarde van Bitcoin onder de $17.000 zakte en veel altcoins dit voorbeeld volgden. Zo daalde de Ethereum koers ook onder $1.200.

Op dit moment zijn Bitcoin en Ethereum allebei een beetje gestabiliseerd, met BTC terug naar $17.000 vanwege de onlangs aangekondigde intenties van de Federal Reserve voor kleinere renteverhogingen. Momenteel wordt BTC verhandeld tegen $16.989, terwijl ETH wordt verkocht tegen respectievelijk $1.270.

Als gevolg van deze stijging van de Bitcoin koers, is XRP in de afgelopen week met ongeveer 10 procent in waarde gestegen. Het ging van $0,37316 naar $0,41003; het is nu echter 4,78 procent gedaald en wordt momenteel verhandeld tegen $0,39058.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!