Litecoin zal beter presteren dan Bitcoin, aldus analist

De veel gevolgde cryptohandelaar Justin Bennett heeft recentelijk aan zijn 111.800 volgers op Twitter aangegeven dat hij bullish is op de bekende altcoin Litecoin (LTC). Hij gaf zelfs aan dat hij verwacht dat de 14e grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie beter zal presteren dan Bitcoin (BTC).

Volgens de analist zal de Litecoin koers waarschijnlijk blijven vasthouden tussen een dieptepunt van ongeveer $30 als ondersteuning en $465 als weerstandszone in 2023, een patroon dat het in 2022 vertoonde. Hij tweette:

“Ik ben optimistisch over LTC op korte termijn, vooral tegen BTC, maar er is geen reden om te denken dat we dit in 2023 niet meer zullen zien uitspelen.”

Litecoin wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $76,81, terwijl Bitcoin van eigenaar verandert voor $16.994. Het Litecoin/Bitcoin (LTC/BTC)-paar is de afgelopen 30 dagen met bijna 70% gestegen en de afgelopen twee weken met meer dan 20%.

Wat Ethereum (ETH) betreft, gaf de analist aan dat de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie waarschijnlijk zal dalen na het bereiken van lokale hoogtepunten, wat de prijsactie van vorige maand weerspiegelt. Hij zei het volgende:

“Ik heb dit gisteren aan leden verteld, maar ETH heeft een vergelijkbaar patroon gevormd als wat we eind november zagen. Run de lokale highs om longs te vangen en dan om te keren.”

Op basis van zijn Ethereum-grafieken lijkt de crypto-analist te suggereren dat de Ethereum koers op schema ligt om het lokale hoogtepunt van ongeveer $1.320 te bereiken voordat het terugvalt naar de prijs van $1.240.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!