Amerikaanse dollar meer gebruikt in misdaad dan crypto

Joel John, venture lead bij cryptobeleggingsfonds Ledger Prime, ging naar Twitter om de recente uitspraken van de Europese Centrale Bank (ECB) over Bitcoin (BTC) te betwisten.

De ECB gaf namelijk eerder deze week in een artikel aan dat “Bitcoin zelden wordt gebruikt voor legale transacties.” Verder zeiden ze dat het netwerk “omslachtig, traag en duur” is om betalingen mee te doen.

John stelde echter dat het aandeel illegale transacties die met cryptocurrency worden uitgevoerd veel lager is dan het percentage van dergelijke deals die met Amerikaanse dollars worden gesloten – respectievelijk 0,15% en 5%.

Bron: Chainalysis

Joel merkte op dat de cryptocurrency-transacties die als illegaal worden beschouwd geleidelijk krimpen; dat komt omdat in 2022 het on-chain transactievolume zes keer was toegenomen, terwijl de illegale transacties slechts met 79% (ongeveer twee keer) groeiden.

Samenvattend merkte Joel op dat de bewering dat Bitcoin en andere cryptocurrencies in verband worden gebracht met crimineel gedrag ongeïnformeerd is, omdat, naarmate een technologie opkomt, er meer gebeurtenissen aan gekoppeld zullen worden. Hij vervolgde met:

“We zeggen niet langer ‘ongeval via internet’ of ‘zelfmoord via mobiele app’ – hoe verschrikkelijk beide gebeurtenissen ook zijn. Bias is makkelijk, maar het levert geen vooruitgang op.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!