On-chain analist: Bitcoin koers van “$12.000 zou me niet schokken”

Willy Woo, de populaire en gerespecteerde on-chain analist, deelde op 30 november zijn mening over Bitcoin (BTC) in een interview met crypto-analist Scott Melker, beter bekend als The Wolf of All Streets.

Woo zei dat kopers onlangs zijn binnengekomen om de Bitcoin koers ondersteuning te bieden, waardoor de volatiliteit is gedaald en het in een zijwaartse trend is terechtgekomen. Hij zei het volgende:

“Het is echt die tijd in de cyclus dat de accumulatie binnenkomt, toch? Mensen kopen, ze leggen een bodem op de prijs, de volatiliteit daalt. En dat zagen we in de bodem van 2018, de bodem van 2015. We zagen het zelfs in de bodem van 2012. Dus ja, natuurlijk houden mensen de prijs omhoog omdat ze Bitcoin willen.”

Woo ging verder met stellen dat BTC veerkracht toont in het licht van tegenwind op de markt, waaronder de recente faillissementsaanvraag van het bekende lendingplatform BlockFi. Hij stelde:

“Het wordt geabsorbeerd. Wat echt interessant was met het BlockFi-faillissement, we zagen een soort terugval. Vooraf ging het mis. Ik denk min of meer dat dat interne verkopers waren, wetende dat de aankondiging zou gebeuren. Het daalde $500 of iets dergelijks en het werd snel opgekocht. En dan breken we nu naar boven. Dus ik denk dat we veel kopers hebben voor deze prijs.

De indicatoren die ik heb laten zien wanneer je veel munten ziet bewegen en de prijs zijwaarts gaat, dat is een zeker teken van accumulatie. Dus dat is gebeurd. Ik volg het. Dat is de reden waarom het zijwaarts gaat.”

Wat betreft de prijs die Bitcoin mogelijk zou kunnen bereiken, gaf de analist aan dat hij ergens tussen de $14.000 en $10.000 op het oog heeft, wat hij vorige week eerder onthulde als onderdeel van een “max pain-model”. Hij zei het volgende:

“12.000 dollar zou me niet schokken. $10.000, ik denk dat iedereen wil en dus gebeurt het meestal niet wat iedereen wil. Dus $12.000 zou me niet schokken, $12.000, $13.000. Het kan hier weglopen of nog verder dalen. Dit zijn zeer brede indicatoren. Maar het is waarschijnlijk geen slecht moment om gemiddeld in dollars te kosten.“

Woo gaf in september aan dat de prijs van Bitcoin wordt gemanipuleerd en onderdrukt door tegenstanders middels de Futures-markt. In een reeks tweets legde hij uit dat de Futures voor Bitcoin de deur hebben geopend voor prijsmanipulatie. Volgens Woo kan de harde limiet van Bitcoin van 21 miljoen worden omzeild via deze Futures-markten. Wall Street en hedgefondsen gebruiken deze markten om de prijs van BTC te beheersen.

“Je denkt dat ik een grapje maak. Er kunnen maar 21 miljoen munten zijn. Ja, je hebt gelijk, ik zie dat je het whitepaper hebt gelezen.”

De lancering van de CME’s Bitcoin-futures-exchange werd door Woo vergeleken met een BTC-casino waar je USD kon betalen om te spelen. Hij voegde toe dat Wall Street-hedgefondsen de belangrijkste voorstanders zijn van CME’s Bitcoin-futuresmarkt, die de intrinsieke harde limiet op het aanbod van BTC wegneemt. Hij zei:

“Wat zijn nu de limieten voor het verkopen van BTC? Onbeperkt. Fiat is onbeperkt.“

Woo vergeleek de marktkapitalisatie van Bitcoin met USD en merkte op dat er in de afgelopen 12 maanden $1,1 biljoen aan Amerikaanse dollars is gedrukt in vergelijking met de totale waarde van BTC van ongeveer $0,37 biljoen.

De on-chain-analist ging verder met het argument dat BTC niet gedood hoeft te worden, maar in plaats daarvan een langzame dood zou kunnen sterven via prijsonderdrukking. Woo voerde aan dat Bitcoin een grote marktkapitalisatie vereist om zijn wereldwijde impact te bereiken.

Hij wees ook naar de rol van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission bij de prijsonderdrukking van Bitcoin. Hij gaf aan dat het een politiek spel is:

“Momenteel is de boog van het SEC-beleid geweest om de liquiditeit en dominantie van futures te vergroten door meerdere futures-ETF’s goed te keuren, terwijl alle spot-ETF’s worden afgewezen. Dit is nu een politiek spel.”