Dit is hoe maximale pijn er uitziet voor Bitcoin, aldus Willy Woo

De populaire on-chain analist Willy Woo beweerde onlangs op Twitter dat de huidige bearmarkt nog niet zo erg is geweest voor de Bitcoin koers als vorige bearmarkten. Hij merkte op dat het laten zien van hoeveel munten een lagere waarde hebben in vergelijking met hun aankoopprijs, “een manier is om maximale pijn te visualiseren”. Hij tweette het onderstaande:

Hij vervolgde met:

“Vorige cycli bereikten een dieptepunt toen ca. 60% van de munten verhandeld werden onder hun aankoopprijs. Zullen we dit nog eens treffen? Ik weet het niet. De structuur van deze huidige markt is deze keer heel anders.

Vroeger dumpten houders hun munten in de bearmarkt. Dit zie je in de rode zones. In deze cyclus zien we geen van de historische verkopen. Het kan zijn dat ze zich indekken op futures, en de houders zijn deze keer hedgefondsen vanaf 2020.”

Hij is niet de enige analist die suggereert dat BTC nog een niveau lager zou kunnen dalen: Nicholas Merten vertelde zijn 513.000 YouTube-abonnees deze week dat een ander deel van de bearmarkt Bitcoin in de buurt van het niveau van $13.000 zou kunnen brengen. Maar hoe denken jullie hierover? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!