XRP-houders bekritiseren Coinbase vanwege niet-distribueren van Songbird tokens

Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs, is door sommige gebruikers, zoals de bekende cryptocurrency-analist Ben Armstrong, in twijfel getrokken vanwege het niet distribueren van de Songbird airdrop-tokens (SGB) aan XRP-houders. Evenzo is er een petitie tegen de beurs gelanceerd voor ondertekening, met betrekking tot de Flare Songbird-airdrop.

De XRP-houders hebben recht op Songbird tokens

Flare Network, ’s werelds eerste complete Federated Byzantine Agreement (FBA)-netwerk, kondigde zijn plannen aan om Songbird (SGB) in juli 2021 uit te zenden naar XRP-houders. XRP-houders die in aanmerking komen voor de SGB-airdrop zijn degenen die deel uitmaakten van de Spark (FLR) airdrop snapshot in december 2020.

Volgens de update van Flare Network zouden in aanmerking komende XRP-houders hun juiste SGB-tokens vóór eind september 2021 ontvangen. Hoewel sommige beurzen, zoals Binance, de SGB-airdrop aan gekwalificeerde gebruikers hebben verstuurd, moet Coinbase dit nog doen.

Als gevolg van deze onduidelijkheid dook Ben Armstrong, de man achter BitBoy Crypto, donderdag op Twitter om Coinbase en zijn CEO, Brian Armstrong, hierover aan te spreken. Hij schreef:

“Wacht. Coinbase heeft XRP-houders hun Songbird SGB-tokendistributie niet gegeven? Oom Brian Armstrong, wat is er aan de hand?”

XRP-houders starten petitie tegen Coinbase

Nadat de beurs nog geen antwoord heeft gegeven op de al lang bestaande kwestie, rolde een zekere XRP-houder, Preston Newsom, een petitie uit met het onderschrift “Coinbase-gebruikers eisen een antwoord op SGB (songbird) airdrop.” De petitie ging verder met:

“Coinbase wist al maanden dat ze gratis $SGB (Songbird) zouden ontvangen namens elke Coinbase-gebruiker die deelnam aan de XRP-snapshot van 12 december 2020. In die tijd weigerden ze te antwoorden of ze die munten aan hun klanten zouden delegeren.

Nu hebben ze de munten daadwerkelijk ontvangen en weigeren ze nog steeds te antwoorden of ze hun klanten de $SGB (Songbird) zullen geven. Deze munten vertegenwoordigen een enorme hoeveelheid geldwaarde in een tijd waarin velen in nood zijn. We eisen dat Coinbase een openbare verklaring aflegt van hun bedoelingen, evenals een openbare verontschuldiging!”

Op het moment van schrijven hebben 4.717 gebruikers de petitie ondertekend, maar om de kwestie op te pikken in het lokale nieuws zijn er 5000 handtekeningen nodig. Onderteken hem hier!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!