FTX-hacker wordt 31e grootste houder van ETH

De hacker (of hackgroep) achter de recentelijke inbreuk van FTX heeft zojuist bijna 30.000 BNB omgewisseld, waardoor de hacker de 31e grootste houder van ETH is geworden.

FTX werd vrijdag geconfronteerd met een enorme klap van een hack van $600 miljoen, temidden van de aanhoudende liquiditeitscrisis van de beurs. De hacker blijft momenteel op vrije voeten en gebruikt verschillende methoden om de fondsen ontraceerbaar te maken.

FTX-hacker is ETH-whale geworden

Volgens de Arkham-tweet van vandaag wisselde de FTX-hacker 29.752 BNB in ​​voor 5.000.000 USDT en 2.001 ETH op BSC. Op het ETH-mainnet werd dit vervolgens ingewisseld voor in totaal 6.079 Ether, waardoor de wallet van de hacker momenteel 241.471 ETH bevat. Dit maakt de hacker de 31e grootste houder van ETH.

De aanval vond plaats op dezelfde dag dat FTX faillissement aanvroeg. Hij gebruikte het gestolen geld ook om te handelen op gedecentraliseerde markten zoals 1 inch, CowSwap en UniSwap. Volgens de forensische analyse van Arkham verloor de hacker echter een aanzienlijk deel van het gestolen geld terwijl hij probeerde het via verschillende kanalen te verplaatsen. De aanvaller probeerde tevens zijn sporen te wissen door de activa naar andere ketens te verplaatsen.

Ethereum koers in gevaar

De recente ineenstorting van FTX markeert een enorme deuk in de markt. De Bitcoin koers is de afgelopen 7 dagen met meer dan 7% gedaald. De Ethereum koers kan tevens een enorme daling verwachten omdat de hacker mogelijk een uitverkoop plant. Het is daarom belangrijk om de volgende stappen van de hacker in de gaten te houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!