Bitcoin koers zal in 2024 $100K bereiken, aldus crypto hedge fund beheerder

De beherende partner van Morgan Creek Digital cryptocurrency hedge fund, Mark Yusko, heeft zijn bullish voorspelling voor Bitcoin (BTC) gedeeld ondanks de recente neergang van de markt. Yusko zei in een interview met crypto-YouTuber, Benjamin Cowen, dat Bitcoin maanden zal variëren voordat het een nieuwe parabolische beweging maakt naar een prijs met zes cijfers. Hij zei het volgende:

“Wat hier gaat gebeuren, is dat we hier langs hobbelen. We zullen beginnen te genezen, ik vermoed dat het eerste kwartaal van volgend jaar het begin is van de crypto-zomer.

De halving is volgens mij in januari of februari 2024. En het duurt meestal negen maanden voordat we die volgende parabolische beweging krijgen en je weet dat de speculanten terug zullen komen, hun wonden zullen genezen en de gokkers zullen terugkomen…

En dus is de parabolische beweging deze keer misschien niet zo scherp. Ik weet dat iedereen zegt ‘oh, het gaat meteen naar $250.000.’

Ik heb zoiets van, het model waar ik naar kijk, het Metcalfe-model waar ik naar kijk, zegt dat in 2024 het niveau van $100.000 zeker een mogelijkheid is.”

Yusko gaf daarnaast aan dat Bitcoin een opmerkelijke veerkracht heeft laten zien na de ineenstorting van de FTX-exchange. Hij voegde het volgende toe:

“In theorie, als je naar de grafieken kijkt, zoals we wisten dat we zo laag waren rond het niveau van $18.000, begon het eruit te zien als een nieuwe dalende wedge. En nogmaals, een dalende wedge, als je die breekt, was er echt niet veel steun tot $12.000 – $13.000, het startpunt voor de grote run eind 2020 naar 2021.

Dus ik was behoorlijk nerveus als dat zou breken en dus toen het in een vrije val ging van het soort $21.000 naar $15.000 na het FTX-nieuws, dacht ik ‘oké hier gaan we, we gaan testen dat die $12.000 – $13.000 niveau.” Dat deden we niet.

Dat is eigenlijk best sterk. En ik denk dat wat het me vertelt, is dat we ons in dit dieptepunt bevinden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!