Elon Musk gelooft in de toekomst van Bitcoin, echter voorspelt een lange bearmarkt

De rijkste man ter wereld en CEO van bedrijven als Tesla, SpaceX en Twitter, Elon Musk, heeft zich sterk gemaakt voor Bitcoin (BTC), de leidende cryptocurrency naar marktkapitalisatie. De heer Musk gelooft echter ook dat de cryptowinter veel langer kan duren dan aanvankelijk gedacht.

De afgelopen weken waren zwaar voor cryptobeleggers omdat de waarde van digitale activa een flinke duikeling maakte. De Bitcoin koers is bijvoorbeeld flink in waarde gedaald en trok de gehele cryptomarkt mee. Dit komt door vele negatieve gebeurtenissen, zoals toen de populaire cryptocurrency-beurs FTX in ernstige problemen kwam.

Ook het Terra-project van Do Kwon ging in mei ten onder, waardoor veel andere cryptoprojecten die op het succes ervan rekenden, ten onder gingen. Als reactie op het ernstige gebrek aan fondsen en de bijkomende schade die deze liquiditeitscrisissen veroorzaakten, kwam Changpeng Zhao, de CEO en oprichter van Binance, met het initiatief “Herstelfonds voor de industrie” om te helpen bij de financiering van de wederopbouw van gevallen projecten die veelbelovend zijn.

Elon Musk voorspelt dat Bitcoin het zal redden

Als gevolg van al deze onrust op de markt, is de Bitcoin koers gestaag in waarde gedaald sinds november 2021, toen het een all-time high van $69.000 per munt bereikte. Op het moment van schrijven wordt de koningsmunt verhandeld voor ongeveer $16.900.

Een bekende cryptohandelaar en technisch analist die de marktcrash begin 2022 nauwkeurig voorspelde, gelooft echter dat de Bitcoin koers zijn dieptepunt nog niet heeft bereikt. De anonieme cryptocurrency-analist CryptoCapo zei dat BTC zal dalen tot ongeveer $14.000, eraan toevoegend dat Ethereum (ETH) waarschijnlijk zal dalen tot $700.

De recente markttrend is door velen in de industrie bekritiseerd, maar Tesla CEO Elon Musk is ervan overtuigd dat Bitcoin hier om te blijven is. Hij gelooft ook dat de cryptowinter nog wat langer zal duren. Hij tweette het volgende:

“BTC zal het redden, maar het kan een lange winter worden.”

Het is belangrijk om op te merken dat de miljardair een van de fervente voorstanders is van Dogecoin (DOGE). Dit heeft ertoe geleid dat de munt door verschillende van zijn bedrijven is geadopteerd als betalingsmethode.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!