Hoskinson reageert op kritiek: verwachtingen zijn behaald

De oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, is er niet vies van om critici aan te spreken terwijl hij hen een koekje van eigen deeg geeft. Hij heeft onlangs namelijk een criticus uitgescholden die hem bespotte omdat hij zich niet aan zijn woord hield en aan de verwachtingen voldeed van de gebruikers van Cardano.

Mr. Charles is de criticus die in 2020 een screenshot deelde van een tweet gemaakt door Hoskinson. In de tweet verzekerde Hoskinson enthousiastelingen van Cardano dat de blockchain-projecten het volgende jaar belangrijke mijlpalen zullen bereiken, waaronder duizenden gedecentraliseerde applicaties en honderden activa met veel hulpprogramma’s. Mr. Charles tweette het volgende destijds:

“Blah blah blah meer onder beloften, Under deliver Brother.”

De post had maar liefst negen retweets en 20 likes gekregen toen Hoskinson een antwoord gaf. Hij reageerde door op te merken dat de grote ironie van ‘deze idioten die de post graag retweeten’, is dat zijn voorspellingen voor Cardano uitkwamen. Volgens Hoskinson beschikt het Cardano-netwerk over 6 miljoen native assets en 3,6 miljoen wallets, evenals meer dan 100 gedecentraliseerde applicaties, waarbij momenteel meer dan 1.000 dAps worden ontwikkeld. Hoskinson zei het volgende:

“Dus ja, het is echt uitgekomen. Vertel de wereld alsjeblieft dat je stu**d bent.”

“De grote ironie van de kabbelende idioten die deze verklaring graag retweeten, is dat Cardano 6 miljoen native assets heeft uitgegeven, 3,6 miljoen wallets, meer dan 100 gelanceerde projecten en meer dan 1.000 gebouwen. Dus ja, het is echt uitgekomen. Vertel de wereld alsjeblieft dat je dom bent.”

De oprichter van Cardano staat er om bekend dat hij altijd klaar is om te reageren op kritiek, ongeacht wie de criticus is. Zijn reactie is vooral gericht op kritiek die betrekking heeft op het ondermijnen van de voortgang en prestaties van het Cardano-project. In het nabije verleden heeft Hoskinson een woordenstrijd gevoerd met de CEO van Galaxy Digital, Mike Novogratz, en de oprichter van Terra, Do Kwon. Toen Solana (SOL) vaak te maken had met netwerkstoringen, adviseerde Hoskinson de Solana-ontwikkelaars een oude Nintendo-gamefix als een mogelijke manier om het probleem op te lossen.

Ondertussen heeft Cardano in de vijf jaar dat het bestaat, meerdere belangrijke mijlpalen bereikt. Opmerkelijk is dat Cardano sinds 2017, toen het live ging, geen downtime heeft meegemaakt. Deze prestatie is het resultaat van de eindeloze ontwikkelingen die worden uitgevoerd door de professionals van Input Output Global (IOG), het bedrijf dat verantwoordelijk is voor Cardano’s onderzoek en ontwikkeling.

De IOG is in de tussentijd belangrijke toevoegingen aan het team blijven doen. Eerder deze maand sloot de hoofdontwikkelaar van Mina Protocol, Dr. Vanishree Rao, zich bij het Cardano-team als hoofd cryptografie.