Vitalik Buterin onthult een aangepaste Ethereum-roadmap om censuurproblemen op te lossen

Na de prijsdaling van Ethereum (ETH) na de fusie heeft het team een nieuw plan voorgesteld om het toonaangevende smart contract platform te verbeteren. In een recente update deelde Vitalik Buterin een bijgewerkt stappenplan voor Ethereum.

Op donderdag deelde Ethereum-oprichter Vitalik Buterin een bijgewerkt roadmap-diagram met de gemeenschap, waarin belangrijke mijlpalen in de vorm van vinkjes worden benadrukt. Deze grote veranderingen hebben betrekking op de eerder geplande Surge, Scourge, Verge en Purge upgrades. Hij zei het volgende:

“Grote veranderingen: The Verge gaat niet alleen over “verkle trees”, het gaat over “verificatie”. Eindspel: volledig SNARKed Ethereum. The Scourge (nieuw): zorg voor betrouwbare en eerlijke geloofwaardig neutrale transactie-inclusie, los MEV-problemen op. Finaliteit van één slot als mijlpaal in fase 2 Merge.

Meer concrete mijlpalen in elke categorie. Meer expliciete rol voor kwantumbestendigheid als een noodzakelijk onderdeel van het “eindspel” -protocol.”

Bron: Vitalik Buterin/Twitter

Deze updates zijn naar verluidt bedoeld om de centralisatie- en censuurproblemen aan te pakken die op de blockchain aanwezig zijn als gevolg van de succesvolle Merge upgrade. Bovendien hoopt Buterin de blockchain van Ethereum geheel SNARK te maken door het netwerk over te zetten op kwantumveilige SNARKs zoals STARKS.

SNARK, ook wel bekend als Succinct Non-Interactive Argument of Knowledge, is een hulpmiddel om gebruikers anonimiteit te verschaffen. Deze technologie is overgenomen door privacy-munten en zal in het bijgewerkte stappenplan verder worden verbeterd. Deze verbeteringen omvatten onder andere basic rollup scaling, full rollup scaling, en verifieerbare vertragingsfunctie specs (VDF’s).

De Merge upgrade werd in september met succes uitgevoerd. De bijgewerkte Ethereum roadmap onthulde echter dat er een fase 2 Merge upgrade komt waarbij Single Slot Finality (SSF) de gewenste uitkomst zou zijn.

Reacties vanuit de gemeenschap

Leden van de Ethereum gemeenschap hebben hun mening gegeven over de bijgewerkte roadmap, en sommige Bitcoin maximalisten hebben zich ertegen uitgesproken.

Eric Wall, een crypto-voorstander merkte op dat alle verwijzingen naar “sharding” in de eerdere Ethereum roadmap uit The Surge zijn weggelaten. Hij zei verder dat er geen echte informatie was opgenomen in de nieuw bijgewerkte roadmap.

Het is vermeldenswaard dat The Surge de volgende upgrade is na The Merge, en het doel ervan is om de blockchain schaalbaarder te maken door middel van sharding en rollups.

Ook Apollonian Rising, een Bitcoin (BTC) maximalist, hekelde de update door te beweren dat er potentieel is voor “overengineering” in de ETH blockchain. Hij vervolgde met te zeggen dat “Bitcoin zo prachtig eenvoudig is” in tegenstelling tot “Ethereum dat de digitale Talmoed is.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!