Polkadot (DOT) is geen effect maar een software

In Amerika wordt de regelgeving omtrent crypto steeds meer werkelijkheid. Het blijkt echter niet altijd eenvoudig. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission wilt de DOT token, dat toebehoort aan het Polkadot netwerk, onder de categorie “effect” beschouwen. 

Daniel Schoenberger heeft hier een andere mening over. Hij is de Chief Legal Officer van Web3 Foundation Team, een bedrijf dat in technologieën en toepassingen op het gebied van gedecentraliseerde websoftware protocollen investeert. Op 4 november publiceerde Web3 Foundation op Twitter dat DOT is “gemorpht” tot software. De Polkadot-visie had nooit voorzien dat de DOT token een beveiliging zou zijn,

De CLO zei dat de Web3 Foundation regelmatig een ontmoeting had gehad met de fintech-vleugel van de SEC, FinHub. Volgens Schoenberger ontwikkelde het team een ​​werkbare theorie over hoe token morphing kan worden bereikt voor DOT op basis van de zorgen van de SEC en de Amerikaanse federale effecten wetten.

Hoewel de fondsenwervende entiteit zei dat het deze theorie vele malen met de SEC heeft gedeeld over DOT die niet als een beveiliging kwalificeert, is het onduidelijk of de federale toezichthouder zal reageren op de claims die schijnbaar inbreuk maken op hun bevoegdheid. De SEC heeft vaak handhavingsacties gebruikt als basis voor regelgeving – in juli identificeerde de toezichthouder specifiek negen tokens als “crypto-activa-effecten” in een zaak tegen een voormalige productmanager bij Coinbase.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!