Zuid-Afrikaanse supermarkt keten accepteert Bitcoin

Een van de grootste supermarktketens van Zuid–Afrika, Pick n Pay, maakt het nu mogelijk voor consumenten om met Bitcoin (BTC) te betalen, aldus de Zuid Afrikaanse The Times. Momenteel wordt de betalingsmethode getest in verschillende winkels in het land.

Pick n Pay is een grote supermarktketen in Zuid-Afrika die ook filialen heeft in andere Afrikaanse landen (zoals Namibia, Botswana, Zambia, Nigeria, Eswatini en Lesotho). Voor alle vestigingen in Zuid-Afrika wordt het nu mogelijk om met bitcoin te betalen. De nieuwe betalings methode is getest in 10 filialen en is nu beschikbaar in 39 winkels in het land.

Opvallend is dat de betalingsmethode gebruik maakt van de Lightning Network. De Lightning Network is een layer-2 techniek die het mogelijk maakt om bitcoin transacties snel en goedkoop uit te voeren. Hierdoor is het gebruik van bitcoin als betaalmiddel in de supermarkt een stuk aantrekkelijker. 

“De transactie is net zo eenvoudig en veilig als het doorhalen van een bankpas of creditcard. Klanten scannen een QR-code van de app en accepteren de conversie op hun smartphone op het moment van de transactie”, zei een woordvoerder van Pick n Pay in de Zuid-Afrikaanse The Times.

Bitcoin Lightning Netwerk blijft groeien

Bitcoin lightning netwerk is hard aan het groeien. Zo is de transactie capaciteit op het layer-2-netwerk in het afgelopen jaar gegroeid tot boven de 5000 bitcoin. Dit betekent dat er 5000 bitcoin op het lightning netwerk beschikbaar is om transacties af te sluiten, een jaar geleden was dit nog onder de 3000 bitcoin. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!