Elon Musk introduceert Twitter Blue voor $8 per maand

Na getuige te zijn geweest van kritische reacties vanuit de Twitter-gemeenschap, heeft de nieuwe eigenaar van het platform, Elon Musk, aangekondigd dat het Blue-abonnement $8 gaat kosten. Het geldt momenteel alleen voor in de VS gevestigde gebruikers, maar Musk zei dat het tarief van $8 voor verschillende landen zal worden aangepast op basis van de koopkracht in het betreffende land.

De nieuwe features van Blue

Om het speelveld eerlijker te maken voor alle gebruikers, zoals Elon Musk voor ogen heeft, stelde het social media bedrijf ook een nieuw beleid voor. Een belangrijk element van dit voorgestelde beleid is dat Twitter Blue-abonnees in vergelijking met niet-abonnees maar half zoveel advertenties te zien krijgen. De Blue-abonnees zullen ook voorrang krijgen bij antwoorden, vermeldingen en zoekresultaten. Deze zet zou kunnen helpen om spam en scam-gerelateerde inhoud op het platform helemaal te elimineren. Ook zullen de abonnees, als deze beleidswijziging in werking treedt, toegang krijgen tot het plaatsen van lange video- en audio-content op Twitter. De eigenaar van Twitter zei het volgende in een recente tweet:

“Het huidige lords & peasants-systeem van Twitter voor wie wel of geen blauw vinkje heeft, is onzin. De macht aan het volk! Blue voor $8 / maand.”

Ook zullen uitgevers die met Twitter willen samenwerken, dankzij Twitter Blue de paywall kunnen omzeilen. In zijn visieverklaring na zijn aantreden bij Twitter stelde Musk dat het vernieuwde beleid voor blauwe vinkjes transparant en eerlijk moet zijn, waarbij hij stelde dat hij wil dat het platform als geheel betrouwbaar en rechtvaardig is.

Nieuwe inkomstenstroom voor influencers

Het doel van de abonnementskosten van Twitter Blue, zoals Musk het beschreef, is om inkomsten te genereren die gebruikt zouden kunnen worden om makers van inhoud te ondersteunen. Hij zei verder dat door deze inkomstenstroom te hebben, het Twitter de middelen zou geven die nodig zijn om degenen die kwaliteitsinhoud produceren te prijzen. Musk zei het onderstaande:

“Dit geeft Twitter ook een inkomstenstroom om makers van inhoud te belonen. [Het is] absoluut essentieel om het creëren van inhoud te stimuleren. Makers moeten hun brood kunnen verdienen!”

Hij zei ook dat het abonnementsgeldprogramma de meeste problemen met spam en bots op het platform zou oplossen. In antwoord op een tweet waarin werd gezegd dat de vergoeding van 8 dollar het grootste deel van het bot- en imitatieprobleem zou kunnen beëindigen, antwoordde Musk met “precies”.

Dogecoin nog niet geaccepteerd

Met de lancering van nieuwe abonnementsdiensten, verwachten velen in de cryptomarkt dat het platform in de nabije toekomst cryptocurrencies zal gaan accepteren voor betaling, met Dogecoin (DOGE) als grootste kanshebber.

Gisteren plaatsten wij al een bericht waarin wij de grootste kanshebbers opgesomd hebben. Zo gaf Ran Neuner, een cryptocurrency influencer, aan dat hij gelooft dat veel verschillende soorten cryptocurrencies zouden kunnen profiteren wanneer Twitter cryptobetalingen gaat implementeren. Hij zei dat, naast DOGE, BUSD ook een grote kans maakt om als eerst geaccepteerd te worden, voornamelijk vanwege het feit dat Binance één van de grootste investeerders was in de overname van Twitter.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!