Dogecoin en Twitter zouden op Cardano moeten draaien, aldus Charles Hoskinson

Met de overname van tech-miljardair en crypto-supporter Elon Musk van Twitter, die een stijging in de prijs van Dogecoin (DOGE) heeft veroorzaakt, heeft de medeoprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, aangegeven dat er een reële mogelijkheid is dat DOGE kan worden geïntegreerd met het social media platform. Hij zei het volgende:

“Nu Twitter in handen is van Elon Musk, zie ik een reële mogelijkheid dat doge op de een of andere manier zal fuseren met het platform.”

Als gevolg van deze voorspelling gaf Hoskinson aan dat de Dogecoin-blockchain als sidechain voor Cardano zou kunnen fungeren. Hij zei dat hij de migratie gratis zou doen en zelfs smart contractmogelijkheden zou toevoegen.

Dit was echter niet het enige. De cryptocurrency-entrepreneur plaagde tevens ook met het idee dat Twitter een op Cardano gebaseerd protocol zou kunnen worden. Hij tweette:

“Twitter als een protocol als Cardano-sidechain is zeker de juiste keuze.”

Musk rondde vrijdag zijn overname van Twitter af en zei dat hij de techgigant heeft overgenomen omdat hij gelooft dat de beschaving een ruimte nodig heeft waar vrijelijk over ideeën kan worden gedebatteerd. Met Dogecoin als een van Musk’s favoriete cryptocurrency, heeft de community extreem positief gereageerd op de overname en DOGE presteerde beter dan vrijwel de hele cryptomarkt, waardoor het Cardano ingehaald heeft op basis van marktkapitalisatie. Benieuwd naar meer informatie over Dogecoin en Cardano?

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!