Aankomend WK zorgt voor meer hype omtrent voetbalfan tokens

Één van ’s werelds grootste sportspektakels, de FIFA World Cup 2022, komt eraan. Dit keer vindt het plaats in Qatar en zal het toernooi in de winter plaatsvinden. Daarmee is het toernooi minder dan een maand van ons verwijderd.

Het evenement lijkt een opwinding te hebben gebracht bij de zogenaamde voetbalfan tokens. Er zijn veel cryptocurrencies in de wereld gebracht waarmee bezitters van de munten toegang hebben tot een verscheidenheid aan fan gerelateerde voordelen. Deze voordelen worden door de voetbalteams zelf aangeboden.

Volgens CoinGecko zijn de fantokens van het Peruaanse nationale voetbalteam (FPFT), het Spaanse nationale team (SNFT) en het Braziliaanse nationale team (BFT) de afgelopen zeven dagen gestegen met respectievelijk 29%, 17% en 12%. Fantokens van Turkse en Argentijnse teams zijn met 10% en 9% gestegen.

Hoewel elk van deze munten een marktwaarde heeft van minder dan $30 miljoen, vallen hun recente prestaties op, aangezien er in de algehele crypto markt weinig lijkt te gebeuren. Zo blijft marktleider Bitcoin (BTC) al een tijd rond de $20.000 hangen, alhoewel de koningsmunt de afgelopen 24 uur wel weer een mooie stijging heeft doorgemaakt.

Unieke voordelen voor bezitters

De voetbalfan tokens worden uitgegeven via platformen zoals Socios en Bitci. De token  vertegenwoordigen geen eigendom van de nationale teams. Echter, kunnen bezitters van de munten bijdragen aan merchandising, deelnemen aan exclusieve meet-and-greet evenementen en loyaliteit beloningen verdienen.

Houders van de Peruaanse token kunnen bijvoorbeeld communiceren met de spelers van het team op het Bitci FanToken-platform. Ze kunnen daarbij digitale verzamelobjecten ontvangen en krijgen toegang tot de kleedkamers wanneer ze een wedstrijd spelen. Wanneer het WK van start gaat is het de verwachting dat de boekenmarkt voor voetbalfans actiever gaat worden dan ooit. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!