Reddit Collectible Avatars veroorzaken schokgolf

De verzameling digitale avatars van Reddit veroorzaakte een ongekende golf van activiteit in de NFT-sector, volgens de Polygon Analytics-sector op de Dune-portal. Binnen 24 uur na de release van de tweede generatie steeg het handelsvolume van Reddit Collectible Avatars met 1,113% tot boven de $2,5 miljoen. Tegelijkertijd ligt het aantal houders van dergelijke digitale avatars slechts 160.000 adressen achter de 3 miljoen.

Alle 40.000 NFT’s van de tweede generatie van Reddit waren vrijwel onmiddellijk uitverkocht, wat interessant is als je bedenkt dat de eerste generatie, die in juli van dit jaar uitkwam, wekenlang niet kon worden verkocht. Terwijl de NFT-minimumprijs van Reddit varieert van $10 tot $100, is de totale marktkapitalisatie van digitale avatars op het populaire sociale netwerk $113 miljoen. De duurste van dergelijke NFT’s kost $18.146 en de goedkoopste $29.

Dit is nog maar het begin

Het lijkt verbazingwekkend dat Reddit erin slaagt om binnen een paar uur tienduizenden NFT’s te verkopen in zo’n “depressieve cryptomarkt” en 3 miljoen houders te verzamelen. Desalniettemin is dit volgens experts nog maar het begin, aangezien het maandelijkse publiek van Reddit iets meer dan 50 miljoen gebruikers is.

Volgens analisten heeft Reddit dus alle kansen om één ​​van de leiders te worden op het gebied van crypto-adoptie, wat niet verwonderlijk zal zijn, aangezien het sociale netwerk al een cryptohub is geworden die vergelijkbaar is met Twitter.

Wat zijn Reddit Collectible Avatars?

De Reddit Collectible Avatars hebben deze week alle schijnwerpers in de cryptomarkt gestolen, met een gecombineerd handelsvolume van $2,5 miljoen op de toonaangevende NFT-marktplaats OpenSea in de afgelopen 24 uur.

Na een eerste release eerder dit jaar in juli, kregen de avatar-NFT’s weinig aandacht van Reddit-gebruikers of de bredere crypto-gemeenschap. De afgelopen weken begonnen veel actieve Reddit-gebruikers echter gratis verzamelbare avatars te ontvangen. Dit, in combinatie met verschillende onlangs uitgebrachte collecties met Halloween-thema, heeft de interesse in de avatars doen groeien.

Elke Reddit Collectible Avatar is gemaakt op de Polygon-blockchain en kan op het platform worden gebruikt als profielfoto van een gebruiker. Avatars bieden ook extra voordelen, zoals de mogelijkheid om kleding te mixen en matchen met andere avatars en een gloedeffect op de opmerkingen van gebruikers.

Terwijl sommige Reddit Collectible Avatars zoals ‘The Singularity’, miljoenen voorraden hebben, zijn andere schaarser. Dit heeft ertoe geleid dat gewilde avatars in waarde zijn gestegen naarmate de interesse in de NFT’s deze week toenam. Momenteel lijken de meest gewaardeerde avatars uit de Sys32Template “Spooky Season” -collectie te komen. Voorbeelden van deze kleine groep van 210 NFT’s zijn verkocht voor maar liefst 2,8 ETH – ongeveer $3.700.

Een andere Spooky Season-collectie van poieeeyee staat momenteel op de eerste plaats voor de meest verhandelde NFT-collectie op OpenSea van de afgelopen dag. Sinds de lancering op 24 oktober heeft de 1.800 NFT-sterke poieeeyee-collectie een handelsvolume van meer dan $1 miljoen bereikt.

Het zijn echter niet alleen deze voorbeelden met Halloween-thema die succes boeken. De Foustlings-collectie, onderdeel van de eerste Reddit Avatar-serie die in juli werd uitgebracht, is deze week meer dan vervijfvoudigd. Op 22 oktober zou een Foustlings-avatar de verzamelaars 0,31 ETH hebben gekost. Nu verkopen dezelfde NFT’s regelmatig voor maar liefst 1,65 ETH – een stijging van 432% van de bodemprijs.

Terwijl velen in de Reddit-gemeenschap uitbundig zijn over hun nieuw ontvangen en vaak waardevolle avatars, lijken die-hard NFT-fans de opwinding te hebben gemist. De Reddit Collectible Avatars zijn sinds hun lancering in juli bekend in NFT-kringen, maar werden grotendeels genegeerd. Nu zijn ze in waarde gestegen, waardoor velen zich afvragen waarom deze Reddit-avatars zoveel aandacht hebben getrokken.

Waarom zijn Reddit-avatars zo populair?

Reddit’s NFT’s zijn om veel van dezelfde redenen geslaagd als andere avatarprojecten, zoals Bored Ape Yacht Club of CryptoPunks, echter zijn de NFT’s op Reddit gemakkelijk zichtbaar en kunnen gebruikers pronken met hun rijkdom en aanpassen hoe andere posters ze zien. Gebruikers de mogelijkheid geven om aan te passen hoe ze er online uitzien in ruil voor een vergoeding is niet uniek voor de crypto-ruimte of Reddit. Jarenlang hebben populaire online games zoals Counter-Strike, League of Legends en Overwatch cosmetische items of personage-“skins” aan spelers verkocht via in-game aankopen. In die zin zijn Reddit-avatars bekend bij gebruikers die bereid zijn geweest om elders online geld te betalen voor cosmetische items. Er zijn echter nog andere redenen waarom Reddit-avatars succes hebben geboekt.

De social media website heeft al een gevestigde gebruikersbasis die in de miljoenen loopt, wat betekent dat de verzamelbare avatars meer mensen zullen aanspreken dan de gemiddelde NFT-collectie. Ter vergelijking: veel “crypto-native” NFT-collecties proberen vanaf het begin een gemeenschap rond hun avatars op te bouwen, en terwijl sommige slagen, falen er nog veel meer.

Het is ook vermeldenswaard dat Reddit Collectible Avatars doelbewust op de markt zijn gebracht zonder enig cryptojargon te gebruiken. Crypto-wallets zijn vervangen door ‘Reddit Vaults’ en de term NFT is geschrapt ten gunste van ‘Digital Collectible’. Hoewel het misschien een onbeduidende verandering lijkt voor degenen die gewend zijn crypto te gebruiken en NFT’s te verhandelen, heeft het voor niet-ingewijden een enorm verschil gemaakt in termen van toegankelijkheid.

Bovendien heeft de specifieke beslissing om de Reddit-avatars “NFT’s” niet te noemen, bijgedragen aan hun adoptie. NFT is de afgelopen maanden een vies woord geworden bij veel kunst- en gamegemeenschappen. De term is bezaaid met verschillende negatieve connotaties, variërend van overmatig energieverbruik tot oplichting en zelfs witwaspraktijken. Aan de andere kant is “Digital Collectible” gemakkelijker te begrijpen, komt niet met de bagage die “NFT” doet, en heeft waarschijnlijk de acceptatie geholpen bij gebruikers die eerder sceptisch waren over blockchain-technologie.

Of je nu van ze houdt of ze haat, de Reddit Collectible Avatars bewijzen dat alles succesvol kan zijn als het op de juiste manier op de markt wordt gebracht. Reddit heeft een winnende formule gevonden, waardoor een slecht begrepen technologie iets wordt waar zelfs mensen zonder voorkennis van crypto van kunnen genieten en eraan kunnen deelnemen. Andere bedrijven, zowel in de crypto-ruimte als daarbuiten, zullen het waarschijnlijk nauwlettend in de gaten houden, zodat ze kunnen proberen het succes van Reddit te repliceren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!